Har du Tromsøs eldste dingsboms?

I anledning sin nye historiebok er Hallvard Birkeland på utkikk etter Tromsøs eldste gjenstander. Selv stiller han sterkt med et strykejern fra 1843.

STRYKEJERN: Kan dette være Tromsøs første strykejern som Hallvard Birkeland her holder opp? Birkeland selv håper ikke det, for hva er vel vitsen med å lete etter noe hvis det er det første man finner. Har du et eldre strykejern? Ta kontakt! Foto: Åsgeir Johansen 

pluss

– Det er utrolig hva som befinner seg i husene til folk. Eller for den saks skyld i naustet. fjøset eller uthuset, sier byentusiast og amatørhistoriker Birkeland som snart er klar med ny bok. Og denne gang er det hans adopterte hjemby som skal under lupa. «Fra 70 til 70.000» er tittelen på hans populærvitenskapelige fremstilling av Tromsøs historie. Et eget kapittel tar for seg byen og distriktets første gjenstander. Sånn som byens første bil.