Da Bent Hugo Mortensen kom hjem fra jobb i går, kom han seg ikke fra hovedveien og inn til døra i borettslaget i Stakkevollvegen. Det lå store snømasser i veien og det var umulig for rullestolen å kjøre der.

– Heldigvis kom det to personer forbi som kunne hjelpe meg med å få dyttet rullestolen over snøen, sier han.

Kjører seg fast

Torsdag formiddag er imidlertid de største snømengdene blitt brøyta bort.

– Men det var fortsatt her i morges, og som sagt var det umulig å komme seg inn hit da jeg kom hjem fra jobb i går, sier han.

På bakken ligger det mye slaps og hjulene på rullestolen er små.

– Klarer du å kjøre på dette underlaget?

Mortensen setter seg i rullestolen og forsøker. Han kommer seg et par meter før hjulene setter seg fast i snøen.

– Nå står jeg fast og kommer meg ikke videre, sier han.

– Må brøyte om morgenen

Mortensen sier han har kommet for sent på jobb på grunn av snøen, og at hvis han ikke klarer å komme seg ut, må han ta taxi til jobb. Det er en utgift han må dekke selv.

– Noen ganger klarer de å brøyte litt utpå dagen, men jeg forstår ikke hvorfor det ikke kan være brøyta her om morgenen. Hvis jeg var styreleder, ville jeg ha sagt til dem som brøyter at dersom det ikke blir brøyta om morgenen, bytter vi til et brøytefirma som kan levere varene, sier han.

Har vært i avisa før

Det er Thyholdtvegen Borettslag som skal sørge for brøytinga fra den kommunale veien og inn til dørene. Mortensen sier at det noen ganger er brøyta, men langt fra alltid.

– Jeg har hatt iTromsø på besøk en gang før, og da fikk jeg styreleder på døra etterpå. Styret likte ikke at jeg gikk til avisa, og sa at jeg neste gang skulle komme til dem i stedet. Det gjorde jeg for et par uker siden, og da ble det rydda opp én gang, men i går var det like ille igjen, avslutter Mortensen.

Det lyktes ikke iTromsø å få kontakt med styreleder i Thyholdtvegen Borettslag.