Når mannen i august må møte i Nord-Troms tingrett, må han forklare seg for til sammen åtte brudd på straffeloven, vegtrafikkloven, legemiddelloven og våpenloven.

Oppbevaring av narkotika

Mannen skal ifølge tiltalen ha oppbevart narkotika ved to anledninger. Den første skjedde i november 2017, på et hotell i Oslo. Der oppbevarte han tre tabletter inneholdende zolpidem, 0,63 gram hasj, 0,57 gram MDMA og 0,47 gram pulver inneholdende metylfenidat og kokain. I tillegg oppbevarte han 45 tabletter som inneholdt dopingmidlet stanzolol.

Ved det andre tilfellet, i Tromsø i desember i fjor, oppbevarte han 0,37 gram MDMA, tre tabletter inneholdende alprazolam, fem sukkerbiter med påvist LSD, en rullet joint med marihuana og 5,69 gram hasj.

Tyveri og vold

Mannen er tiltalt for to tilfeller av vold. Det første skjedde, ifølge tiltalen, i oktober i fjor. Han skal ha hoppet opp i fanget på en annen mann, og slått vedkommende gjentatte ganger mot ansiktet og hodet, med knyttet neve. Videre satte han sitt venstre kne opp i brystet på fornærmede.

Ved et annet tilfelle, i november i fjor, utøvde han vold mot en annen mann, bak det tidligere nevnte hotellet i Oslo.

Et tilfelle av tyveri står også på den lange tiltalelista. Mannen skal i februar i år ha stjålet et verktøy til en verdi av kroner 2.899 fra Felleskjøpet i Tromsø.

Ruskjøring og besittelse av våpen

I desember i fjor ble mannen stoppet sent natt til en onsdag mens han kjørte bil, til tross for at han var påvirket av narkotika. Han hadde heller ikke gyldig førerkort. Tiltalen omhandler også bruk av narkotika forut for denne kjøreturen.

Da mannen ble stoppet for ruskjøringen, fant politiet to våpen. Det ene var en teleskopbatong, og det andre en karatepinne/nunchaku. Det blir lagt ned påstand om inndragning av disse våpnene. I tillegg blir det lagt ned påstand om erstatning til Felleskjøpet, samt de to som er fornærmet i punktene om vold.