Nå har politiet lovet at de skal betale dør, montering og gulvvask. I tillegg har de fått blomster på døra fra en av naboene.

Etter å ha lest artiklene om hendelsene i iTromsø, kom et nabopar mandag kveld og ga dem en bukett med roser. Det var også et kort festet til buketten:

«Kjære nabo! Vi har fått med oss det som har skjedd, og er rystet over politiets handling/oppførsel! Vil bare du skal vite at vi verken tror eller tenker noe vondt om deg! Håper det går bra med deg! Kanskje en liten bukett blomster kan lyse opp hverdagen litt», sto det skrevet.

Mange har tatt kontakt

Fredag ettermiddag brøt politiet opp døra til paret på jakt etter raneren av Shell-stasjonen i Nordkjosbotn natt til fredag. Politiet trodde den mistenkte oppholdt seg i denne boligen, men det viste seg å være feil.

Hassan og Lange kom hjem til skitne gulv og ei ødelagt dør, og måtte selv vaske, kjøpe ny dør og ordne med et firma som satte inn ny dør på mandag. Det verste for Karo var å tenke på hva naboene trodde siden politiet aksjonerte mot leiligheten hans. Mandag kom altså en nabo innom med blomster for å forsikre ham om at de ikke trodde noe vondt om ham.

– Det var veldig hyggelig! Jeg ville jo bare at naboene skulle vite at det har skjedd en feil, og at vi ikke har gjort noe. Vi fikk blomster, og en annen nabo sa til Charlotte at han ville komme innom på kaffe en dag for å bli bedre kjent med oss. I tillegg har folk sendt hyggelige meldinger på Facebook, og dét er også fint, sier han.

Politiet betaler for alt

Ståle Luther, seksjonsleder ved felles etterforskningsseksjon i Troms politidistrikt, tok kontakt med Charlotte Lange utpå dagen mandag og møtte dem senere på politistasjonen. Både Karo og Charlotte var fornøyde med møtet.

– De beklaget det som hadde skjedd, og sa at de skulle betale for dør, gulvvask og arbeidet med å sette inn den nye døra, sier han.

– Du var opprørt på lørdag, men virker roligere nå. Er saken løst, synes du?

– Jeg sa til dem at jeg synes de burde ha undersøkt bedre før de brøt opp døra vår, men vi har ikke tid til å bruke mer krefter på denne saken nå. De har beklaget, og dét får være greit. Vi er ikke så vanskelige, sier han og ler.

Hassan sier at han bare ville vite bakgrunnen for hvorfor politiet kom hjem til ham, og nå har han fått svarene han ønsket:

– De fortalte oss om hvilken sak det dreide seg om, og forsikret oss om at det ikke hadde noe med oss å gjøre.

– Hyggelig møte

Ståle Luther i politiet bekrefter at han ringte paret i går, og at de møttes på politistasjonen mandag ettermiddag.

– Jeg opplevde det som et hyggelig møte. Vi fikk forklart bakgrunnen for hendelsen, og beklaget det som skjedde.

– Politiet dekker utgiftene paret har hatt?

– Vi skal gjøre hva vi kan for å ordne opp i dette. Det er politimesteren som skal fatte den endelige beslutningen, men jeg regner med at dette går i orden, sier Luther.