To menn, én som er født i 1994 og én som er født i 1986, er varetektsfengslet og siktet for væpnet ran fredag og lørdag i forrige uke.

Under ranet av Shell-stasjonen i Nordkjosbotn fredag ble det truet med et skytevåpen. Politiet har nå gjort et beslag av en luftpistol, men kan enda ikke konkludere om dette er det aktuelle våpenet som ble brukt under ranet.

Vil ikke la seg avhøre

Politiet fikk melding om ranet i Nordkjosbotn 06.15 fredag morgen. Nesten et døgn senere, klokken 03.15 gikk ransalarmen hos Shell i Tromsdalen. Én mann er siktet for ranet i Nordkjosbotn, mens en annen er siktet både for ranet i Nordkjosbotn og i Tromsdalen.

Førstnevnte, som er født i 1994, ble forsøkt avhørt på lørdag – uten hell.

Politiadvokat Gøril Lund. Foto: Ronald Johansen

– Han var ikke villig til å la seg avhøre, så han er ikke avhørt per nå, sier politiadvokat Gøril Lund til iTromsø tirsdag.

Mannen i 30-årene er tidligere ubeskrevet for politiet, mens 24-åringen er ansett som en kjenning.

Har erkjent ranet i Tromsdalen

Mannen i 30-årene, som er siktet for begge ranene, ble avhørt lørdag. Han har erkjent ranet i Tromsdalen, men ikke det i Nordkjosbotn. Utover dette vil ikke Lund gå inn på hva han har sagt i avhør med politiet.

Politiet har gått gjennom overvåkningsvideoen fra Nordkjosbotn. Den viser en tildekket gjerningsperson, og man kan se et våpen. De vil nå gå gjennom overvåkningsvideoen fra Tromsdalen.

– Det kan være det er personer vi vil søke kontakt med. Ellers vil vi bruke vanlige, tradisjonelle etterforskningsmetoder, og sikre tekniske spor, sier Lund.