En rekke norske reklameprosjekter er nominert til Sabre Awards, eller PR-EM som det ofte omtales som, men bare ett av dem er nominert i den gjeveste av dem alle: diamantkategorien.

Filmen, som er en reklame for Avinor, handler om Aurora som bor i Bergen, men som skal reise hjem til bestemor Astrid i Tromsø til jul.

2.500 var påmeldt

Tromsøgutten Torstein Bjørklund er regissør bak reklamefilmen, som er laget på oppdrag fra kommunikasjonsbyrået Geelmuyden-Kiese. Det er den eneste norske PR-jobben som er nominert i denne gjeve delen av EM. «Destination Grandmother», eller «Heim til ho mor», som den heter på norsk, er nominert i kategorien merkevarebygging. Diamantpriser deles ut i fire kategorier, med fem finalister i hver.

Prosjektet han har vært regissør for er dermed én av 20 finalister – av totalt 2.500 påmeldte jobber.

Blir bedre skuespiller av regi

Jobben er en av de aller første store jobbene Bjørklund gjør som regissør. Han er egentlig utdannet skuespiller, men da han for et års tid siden trappet ned på teaterjobber for å satse på film og tv, lot det seg bedre kombinere med å gjøre litt regi på siden. Han tror han kan bli en bedre skuespiller av å jobbe med regi, og motsatt.

– Dette er jo en helt ny ting jeg driver med, så jeg kjente ikke til prisen på forhånd. Jeg er ikke så bevandret i de ulike prisutdelingene. Derfor er det ekstra morsomt å få en sånn prisnominasjon, sier Bjørklund.

Han synes det er stor stas å være nominert sammen med andre filmer som han selv har sett opp til, og blitt inspirert av.

– De andre nominerte filmene er kjempebra. Dette er stas.

Lokalt konsept slår an utenlands

Bjørklund liker også at det er et nordnorsk konsept som er nominert.

– Jeg oppfatter at denne filmen er så norsk, og så spesifikt kommuniserer til nordmenn, og da er det morsomt at den slår an internasjonalt. Det er artig at en internasjonal fagjury engasjerer seg i ei jente som reiser hjem til Nord-Norge. Men det er jo sånn at jo mer spesifikk man er, jo mer slår det an, sier regissøren.

Han vil legge hoveddelen av æren over på kommunikasjonsbyrået, som har kommet opp med ideen og skrevet manuset.

Vinnerne kåres i Amsterdam 23. mai, men Bjørklund har ikke anledning til å dra selv.

– Jeg jobber så mye, at jeg ikke har tid, sier han.