– Det er mange ulike prosesser som skal settes i gang nå. Vi ble avbrutt da kommunen tok ned verket, men etter møtet vi hadde i Lillehammer, der det var full enighet om at vi skal fortsette prosessen, er vi i gang igjen. Ett av stegene nå er å jobbe med en lokal billakkerer i Gullbrandsdalen som skal legge på en gullaktig lakkering på møkkasprederen, men jeg kan ikke gå inn i altfor mange detaljer enda, sier Nango.

Kommunen oppga i fjor «sikkerhetsmessige» årsaker til at det omstridte verket – som er en trestolpe, en stein og en gammeldags møkkaspreder – skulle fjernes fra parken.

Måtte ta en tenkepause

Men nå har en arbeidsgruppe bestående av representanter for lokalbefolkningen, Oppland fylkeskommune, Nord-Fron kommune og kunstner Joar Nango, altså kommet fram til motsatt konklusjon, ifølge GD.no som først meldte om saken.

Fylkeskultursjef Kyrre Dahl sier til iTromsø at de behøvde en tenkepause som følge av reaksjonene og vandalisme.

– Det hadde bygget seg opp en kritisk, negativ stemning før kunstverket ble utsatt for hærverk. Sikringa på kunstverket var ikke godt nok at vi kunne tillate at det sto, sier han.

Les også: Kontroversielt møkkaspreder-kunstverk får stå i Kvam

GLAD: Tromsøkunstner Joar Nango mener det er viktig at kunst skaper diskusjon. Foto: Paul Kleiven/privat

Verket har fått nasjonal oppmerksomhet, noe Nango tror skyldes «morsomme og spektakulære» reaksjoner.

– Jeg syntes det var rart at de endte opp med å ta det ned, men jeg er ikke bitter. Jeg vil bare se fremover og se hvordan dette prosjektet kan bli best mulig, sier Nango.

Liker diskusjon

Han mener det er viktig at ulike typer estetiske objekter får plass i det offentlige rom.

– Det er bra at folk er uenige og at kunst skaper diskusjon. Jeg synes dessuten det er kjedelig hvis alt blir monotont.

Partene er nå involvert i en dialog angående fremtiden til prosjektet.

– Vi planlegger en «event» og et seminar som tar opp diskusjoner om kunst i det offentlige rom, noe som tross alt alltid er en aktuell problemstilling. Gjennom dette får vi brukt uenigheten mer konstruktivt. Jeg har aldri ment at mine måter å se ting på er de eneste rette.