Tanken bak handlenettet er få ned forbruket av plastposer. Røymo mener barn er lette å engasjere i kampen mot plast, fordi de allerede er opptatt av å bevare miljøet.

– For eksempel kunne en elev fortelle meg at han allerede i dag hadde plukket opp en plastpose han fant på bakken, og puttet den trygt i en søppelboks, sier Røymo.

Les også: Ved denne skolen har de vedtatt forbud mot heliumballonger

Vil redde kloden

Skolenes lærere var også fornøyde med prosjektet. Alle 4.-klassingene ble invitert av ordføreren til å delta i konkurransen.

– Temaet er viktig og spennende for elevene som allerede er opptatt av miljø. Det er dessuten veldig bra med en konkurranse som får elevene til å tenke over hva de kan gjøre for å bruke mindre plast. Som en av elevene mine fint sa det: De er nå med på å redde jordkloden, forteller lærer i Bjerkaker skole, Gunn T–Jacobsen.

Les også: Vil rense byen for plast

Vinner-premie

Vinneren av konkurransen stakk av med en premie på 5.000 kroner. Pengene går til Bjerkakers kole, men eleven får selv velge hva skolen skal bruke pengene til.

Vinneren var Elvina Kobro Hammer (10) fra Bjerkaker skole som tegnet en tegning av hvordan handleposen skulle se ut, med teksten «Plast gjør meg sprø – tenk miljø».

– Jeg ble kjempeglad for at jeg vant. Det var veldig stas, sier Hammer.

Av vinnerposen skal det trykkes 500 nett, og ut av de fem andre skal det trykkes 100 nett.

– Forhåpentligvis får vi trykket opp flere som vi kan ha til salgs her i Rådhuset eller andre utvalgte steder i byen, sier Røymo.

Les også: Arkeologer lagde museumsutstilling av søppel og skrot