– Vi jobber på spreng for å få til et bedre leketilbud på Strandtorget, sier prosjektleder Audun Haugan for Sentrumsplanen.

I september i fjor skrev iTromsø om Siril Alm og flere andre foreldre som var oppgitt over tilbudet for barn i sentrum.

Allerede da svarte Haugan at en ny lekeplass lå i planene. De håpet da å få den klar til våren, men det er nå klart at en fullverdig lekeplass ikke blir ferdig i år. Løsningen som kommer på plass i løpet av den neste tiden blir en midlertidig oppgradering av tilbudet som allerede er å finne på Strandtorget.

– I juli vil vi sette opp en midlertidig løsning for barna i påvente av endelige planer for torget, men vi tar sikte på å få til noe bedre etter hvert, sier Haugan.

OPPGITT: Siril Alm startet i høst et foreldreopprop for å få bedre tilbud til barn og unge i sentrum.

Vil bedre tilbudet for barn

Hvordan byens leketilbud vil være i fremtiden er det ennå for tidlig å si, men Haugan forteller at lekeplasser og tilbud til barn og unge er en sentral del av prosjektet.

– Vi må ta disse planene med forbehold, det er litt koordinering som skal til, samt planlegging av torgene og uteområdene. Det jeg kan si er at det jobbes helt konkret med tilbudet for barn i sentrum.

Haugan forteller at det nå utarbeides en rapport som skal legges til grunn.

– Den handler om barn og unge i sentrum, og vi vil bruke den i det videre arbeidet. Foreløpig blir det denne midlertidige løsningen på Strandtorget, så får vi se, avslutter Haugan.