Direktør for Samskipnaden i Tromsø, Hans Petter Kvaal, forteller at det ikke er godt å vite hvordan økningen vil påvirke boligtilbudet.

Ifølge tall fra Samordna opptak har hele 8.820 søkere hatt et studium ved UiT som sitt førstevalg. En økning på hele 15 prosent fra i fjor.

– Vi vet at det er en kraftig økning i antall studenter som søker seg til UiT, men hvis økningen er i studier som har begrenset opptak, vil det ikke komme flere studenter, sier Kvaal.

Ser på muligheter

UiT har allerede iverksatt tiltak for å legge til rette for nye studenter som ankommer byen uten et sted å bo, blant annet gjennom ordningen «tak over hodet».

– I fjor høst merket vi at ordningen dekket behovet, men vi vet jo ikke hvordan det blir nå til høsten. Hvis vi ser at vi får inn mange nye studenter, må vi kanskje utvide tilbudet. Den første uka vil det uansett alltid være kaos, men av erfaring vet vi at i løpet av noen uker har alle fått bolig, sier Kvaal.

Ifølge direktøren ser de nå på flere aktuelle tiltak for å sikre studentene boplass, som for eksempel å la to studenter bo på en hybel for en billigere penge. Universitetet vil også ta kontakt med privatpersoner som trolig kan bosette nye studenter.

UiT må kutte 84 millioner kroner – slik vil kuttene ramme

(for abonnenter)

Etterstreber forbedring: Leder for Studentparlamentet, Ida Elise Seppola Asplund, er innstilt på å forbedre boligtilbudet slik at studentmiljøet blir best mulig.

Oppfordrer til å hjelpe

Leder for Studentparlamentet ved UiT, Ida Elise Seppola Asplund, sier til iTromsø at det er gledelig at så mange søker seg til UiT.

– Vi ser fram til å ta imot dem. Universitetet jobber nå for å være tilstrekkelig forberedt, legger hun til.

Aspelund understreker at det er viktig å stadig forbedre boligtilbudet ved UiT for å skape et godt bomiljø.

– Vi må fortsette å samarbeide med det offentlige så vel som det private. Jeg vil oppfordre alle til å stille opp for studentene når de kommer, sier Asplund.

I fjor høst tok Studentparlamentets arbeidsutvalg eksempelvis kontakt med hoteller i byen, og flere stilte da opp med studentrom til en billigere pris.