Da Tromsø kommune kjøpte konkursboet til Tromsø Alpinsenter i 2015, ble Kufaas opprinnelig hentet inn som konsulent for å hjelpe til med å finne en ny driftsmodell for det slitte anlegget i Kroken.

Han ble med videre i prosessen som daglig leder for det nye driftsselskapet Tromø Alpinpark, som igjen eies av Tromsø Slalåmklubb. Han har hatt den stillingen i tillegg til en vanlig 100 prosentstilling ved Rambøll Managment Consulting fram til selskapet la ned management consulting-satsingen i Tromsø ved årsskiftet.

– Det har vært tre hektiske år hvor vi med hardt arbeid har bygd opp en virksomhet som kan stå på egne bein. Jeg er en fyr som har stor kapasitet og liker å ha mye å gjøre, men jeg synes også det er gøy å avslutte prosjekter. Jeg blir 50 år neste år, så nå vil jeg ta en pust i bakken og finne ut hva jeg skal gjøre nå, sier Kufaas, som nå driver sitt eget konsulentfirma.

Stolt

Tallene fra 2017/2018-sesongen er ikke ennå klare, men mye tyder på ny rekord på antall solgte sesongkort. Når Kufaas nå ser tilbake på sine tre år i Kroken, er det spesielt de ansatte han ønsker å trekke fram.

REKORDLANG SESONG: Tromsø Alpinpark hatt åpent fra 15. desember til 30. april i år.

– Vi hadde i vinter 62 på lønningslisten og mer eller mindre alle er mellom 18 og 30 år. De har stått på og levert innenfor en rekke forskjellige kompetanseområder, og jeg har fokusert mye på å bygge opp unge ledere og teamledere. De skal ha mye av æren for suksessen vi har hatt i år.

– Er håpet at en av disse skal ta over jobben som daglig leder?

– Jeg er ikke direkte involvert i ansettelsesprosessen, det er opp til styret. Det hadde vært kjempeartig om noen tok steget opp, påpeker han.

– Elendig anlegg

Kufaas vil fortsette i jobben som daglig leder fram til juli, men er ikke mye nådig når han ser tilbake på anlegget han overtok for tre år siden.

Det har krevd to store investeringsrunder, men i år kan anlegget se tilbake på sin lengste sesong hittil. Gledelig synes han også at det er at Daniel Johansen (15) fra nettopp Tromsø Slalåmklubb ble norgesmester på aldersbestemt nivå i april.

– Det var et elendig anlegg, så det var helt essensielt for meg at vi skulle forbedre rammevilkårene både for alpinsporten i Tromsø og den øvrige befolkningen for at jeg skulle gå inn i dette prosjektet i utgangspunktet. Vi har tatt kvantesprang siden den gang og etter mye hardt arbeid har vi fått til mye, sier Kufaas.

Må sikre stabil drift

Selv om årets sesong startet rekordtidlig takket være snøproduksjonsanlegget, merker man godt de 60 dagene uten nysnø i januar og februar. Dét, sammen med de store investeringene gjort over de to siste årene, sørger for en trangere økonomisk ramme for driften neste sesong.

– Både heisene og kafeen trenger oppgradering, men nå har vi gjort store og kalkulerte investeringer de siste årene, så nå må man først sikre god og stabil drift over tid. I år er det bare vedlikeholdsarbeid som skal gjøres før vi går i gang med ny sesong, sier Kufaas og avslutter:

– Det viktigste er at tromsøværingene fortsetter å ta tilbudet i bruk.

Stillingen som daglig leder ved alpinanlegget vil lyses ut i nærmeste fremtid.