Det er ordningen «Det fjerde måltidet» som nå er innført på samtlige sykehjem i kommunen, sier seksjonsleder for sykehjem, Margrethe Kristiansen.

– I slutten av april hadde det siste sykehjemmet fått ordningen på plass, forteller hun.

Kort fortalt betyr ordningen at beboerne på sykehjemmene nå får fire faste måltider om dagen: frokost, lunsj, middag og et kveldsmåltid.

Mange positive effekter

Tidligere fikk de ikke servert lunsj, så middagen ble servert i ett- eller to-tiden.

– Det fjerde måltidet betyr at det nå ikke går like lang tid mellom måltidene, noe som er veldig positivt for beboerne, sier Kristiansen.

Det oppgis flere årsaker til at ordningen nå er innført.

• Det gir økt trivsel for beboerne og de unngår såkalt «nattefaste». Det vil si at beboerne går mer enn ti timer mellom kveldsmåltid og frokost.

• Det er positivt ut fra et ernæringsståsted. Appetitten øker hos beboerne og det reduserer risikoen for underernæring

• Det gir en god forebyggende helseeffekt, færre fall og mindre medisinbruk

Kostnadene er beregnet til cirka 1,5 millioner kroner. Det er i all hovedsak økte innkjøpskostnader for lunsjen som ligger bak den økningen.

– Jeg mener det er vel brukte penger som gir veldig positive effekter, sier Kristiansen.

Oppfyller regjeringens mål

Leder i helse- og velferdskomiteen, Gunhild Johansen, mener også at reformen er positiv på alle måter.

– Det er fantastisk at vi nå har fått innført ordningen på alle sykehjemmene, sier hun til iTromsø.

«Det fjerde måltidet» oppfyller regjeringens ønske om at det skal økt oppmerksomhet mot trivsel på landets sykehjem. Ernæringsarbeid er ifølge Johansen en vesentlig del av dette.

– Vi i Tromsø har vært i front på området, og vi har også vært til inspirasjon for andre, sier hun.

Positive følger

Oddny Aleksandersen er leder for Tromsø eldreråd, og sier tilbakemeldingene fra pårørende og beboere er overveldende positive.

Eldrerådet har lenge vært pådriver for at en slik ordning skal komme på plass i Tromsø.

– Vi har vært engasjert i dette fordi vi ser at det blir mange positive følger av det, sier Aleksandersen.

Når måltidene blir spredt jevnere ut over døgnet får de eldre bedre tid til hvert måltid, og det blir en mer naturlig rytme som fører til økt matlyst.

Måtte tilpasse turnuser

– Det fører også til at de får bedre tid til å spise hvert måltid, samtidig som det gir mer rom for andre aktiviteter når måltidene ikke er så komprimerte, sier hun.

Grunnen til at det har tatt to år å få innført ordningen i hele kommunen, er at de måtte tilpasse turnusene for de ansatte.

– Vi har mange store avdelinger der vi måtte forskyve eksempelvis nattevakter for å ha nok folk på jobb ved måltidene, sier Margrethe Kristiansen.