Denne uka sto en containermodul på Strandtorget, innredet som en 28 kvadratmeter stor toroms leilighet. Størrelsen på containeren er identisk med dem som fraktes på skip verden rundt.

Boligkonferanse

– Den er standardisert som en stålcontainer, derfor er det gunstig frakt på den, sier salgssjef Even Ediassen i Nordic Smarthouse.

Containeren står i Tromsø i forbindelse med at Kommunale Boligadministrasjoners Landsråd (KBL) har boligkonferanse her. KBL er en medlemsorganisasjon for alle landets kommuner, hvor boligpolitikk og boligsosialt arbeid settes i fokus.

Kunne du tenkt deg å bo i en container slik som denne? Ja Nei Kanskje Du må velge et alternativ Din stemme blir nå behandlet... Kunne du tenkt deg å bo i en container slik som denne? Ja 100% Nei 0% Kanskje 0% Du har allerede stemt 1 stemmer

Containerne til Nordic Smarthouse produseres i Kina, men alt av innvendig utstyr er europeisk.

6.000 kroner i måneden

Miniboligen har alt en leilighet trenger, og leveres ferdig innredet med soverom i den ene enden, stue i den andre enden, med kjøkken og bad i midten av containeren. Den leveres med alt av hvitevarer og møbler.

– Alt er ferdig når containerne leveres, til og med elementet de skal stå på, på bakken.

Størrelsen på leilighetene kan varieres ettersom hvor mange containere som kobles sammen, alt fra 28 til 80 kvadratmeter. Den minste kan leies for 6.000 kroner i måneden. forklarer han.

Boligsosialt prosjekt

Nå skal 39 boenheter settes opp på Fauske og 24 i Steigen kommune. Ediassen mener leilighetene både egner seg for ungdom, arbeidspendlere og flyktninger.

– Dette er et tilbud for dem som vil etablere seg med rimelig bolig, og et boligsosialt prosjekt for å hjelpe unge inn på boligmarkedet. Vi stiller med tomt, setter opp og står for utleie av containerne. Vi tar hele risikoen. Vi har inngått avtale om at 40 prosent av leilighetene stilles til disposisjon for Fauske kommune som utleieleiligheter, sier Even Ediassen.