– Det blir bare verre og verre, sier Jan Fredrik Langhaug, som har vært nærmeste nabo til Alfheim stadion i 25 år.

SUPPORTER: Jan Fredrik Langhaug er både nabo og TIL-supporter, men har sett seg lei av bråk til alle døgnets tider.

– Jeg er jo TIL-fan, så jeg har akseptert støy fra hjemmekamper og treninger. Men nå blir banen brukt døgnet rundt, hele uken, og det er fritt fram for alle. Alfheim pleide å være en stadion, men har nå blitt en fotballbane hvor folk kan gjøre som de vil, sier Langhaug fortvilt.

Han forteller at hovedproblemet er roping og skriking, baller som smeller i reklameskilter, og høy musikk til alle døgnets tider. Han påpeker også at mange i nabolaget har småbarn og turnusarbeid, noe som gjør situasjonen svært stressende.

– Det verste er når skiltene på nytribunen blir brukt til ballkonk. Da smeller det så mye at det er nesten så man begynner å «klikke», sier naboen.

Måtte ringe politiet

Langhaug forteller at utleie av festlokaler på Alfheim også har gått på nattesøvnen løs.

TILTAK: Nettene til venstre i bildet ble satt opp i fjor som et midlertidig tiltak.

– Vi har flere ganger måtte ringe politiet, de har kommet og dempet festen flere ganger. I tillegg har vi ringt Trygg vakt, som har vakthold der. Vi har også fått beskjed om å lukke vinduet en gang, men vi trenger jo frisk luft for å få sove, sier Langhaug, som mener en kommunal støymåling i nabolaget hadde vært på sin plass.

Han forteller at han har vært i kontakt med TIL-direktør Stig-Arne Engen angående støyproblemet flere ganger, uten at noe har blitt bedre.

– Det har bare blitt verre. Man kan ikke skylde på dem som bruker banen heller. De er jo bare der og spiller fotball.

Vil ha nett bak målet

Han mener det hele kunne vært løst med et finmasket nett bak målet, sør på banen, som ville tatt bort det meste av ballsmellingen.

– Når TIL reddes fra millionunderskudd av Trond Mohn år etter år, burde de kunne ta seg råd til et fiskenett og en jernstolpe, påpeker han.

KORT VEI: Jan Fredrik Langhaug har bodd i huset ved stadion halve livet, men mener bråket har blitt verre med tiden.

– De har jo råd til flombelysning på stadion på høstnettene, noe som også er plagsomt, sier han.

– Det er for ille å ha bodd der halve livet, og så må man selge for at TIL gjør som de vil.

Trenger treningsflaten

Administrerende direktør i TIL, Stig-Arne Engen, medgir at bruken av stadion har endret seg, og at det nå er flere lag i klubben som trener på Alfheim. Blant annet var det i år vinteråpen stadion.

– Grunnen er mangel på treningsflater, så det er for å kunne dekke treningsbehovet vi har. Det har blitt en treningsarena i større grad enn en kamparena, sier Engen.

Klubben vil at Alfheim først og fremst skal være en arena for fotballaktivitet, og vil begrense annen type aktivitet, som blant annet innebærer høy musikk.

– Jeg registrerer at sånn støy er akseptert ved kamparrangement, men ikke på andre tidspunkt, sier han.

Vil sette opp nett

Engen har selv pratet med naboene, og klubben henter nå inn tilbud på nett som kan fange opp baller bak målene.

– Denne typen støy er reell, og det har jeg forståelse for. Vi satte opp et nett i fjor, for å dekke deler av dette området foran reklameskiltene. Vi ser nå på hvordan vi skal få dekt til det øvrige.

På lengre sikt håper Engen at en innbygging av stadion skal gjøre sitt for å minske ubehaget for naboene. Utbyggingsprosjektet er nå under regulering.