– Det føles ikke akkurat som om denne saken har noen prioritering politisk, i alle fall ikke i kommunen.

Det sier leder for skytebaneutvalget i Tromsø Jeger- og Fiskerforening, Kurt Kaspersen, til iTromsø når befaringa går mot slutten.

Skal behandle klagen

Stridens kjerne er at kommunen har pålagt opphør av bruk av banen, samt fjerning av anlegget, da de mener at utbyggingen og bruken ikke har vært godkjent. Skytebanene i området har blitt bygd på ulikt tidspunkt, der den eldste delen er omtrent 50 år gammel. Området er i dag regulert til friluftsformål.

ANLEGG: Området har impregnerte dekk, vegger, standplasser og en rekke andre installasjoner, som ble vist fram på befaringa.

Tromsø Jeger- og Fiskeforening har påklaget kommunens vedtak, og saken skal nå behandles av Fylkesmannen.

Under befaringa var det først en runde der byutviklingssjef Laila Falck fortalte om de ulike installasjonene på området.

– Vi har vurdert hver enkelt av dem, og pålagt alt fjernet, sa hun.

Klart etter sommeren

Anlegget omfatter blant annet impregnerte dekk, standplasser, tårn, vegger, en grillhytte, et skur, skrivebu og en hytte.

– I utgangspunktet fikk vi, på 50-tallet, nei fra kommunen til å drive skytebane her. I stedet fikk vi et tilbud fra Glimt, på en annen tomt, som allerede hadde tillatelse til å drive skytebane. Det er der vi er i dag, sa Kaspersen under befaringa.

KONFLIKT: Advokat Kristoffer Dons Brøndbo representerer Tromsø Jeger- og Fiskeforening i saken.

Han presiserte overfor kommunen og Fylkesmannen at de gjerne flytter til et mer egnet sted, og at de har full forståelse for at området er et attraktivt friluftsområde.

Ifølge kommunaldirektør Jan Peder Andreassen hos Fylkesmannen, er det en del juridiske spørsmål som må løses, og klagesaken vil ikke kunne behandles før etter fellesferien.