25. juni åpner spisestedet Stationen på Lompensenteret. Det skal drives av Lønstad, i tett samarbeid med Steve D. Torgersen som driver Gruvelageret der.

– Vi har et godt fotfeste med en lokal aktør som vil stå for mye av den daglige driften, det er viktig, sier Lønstad.

– Flott destinasjon

Lønstad åpnet Restaurant kroa der for flere år siden, men solgte seg ut av restauranten i 2001. Han har lenge ønsket å åpne et nytt sted der. Så da Thon kjøpte Lompensenteret og renoverte det var det ikke vanskelig for Lønstad å takke ja til å åpne restaurant der.

– Svalbard er en flott destinasjon med mye god vekst. Der er turister den største kundegruppen, men de fastboende er også viktige da de er potensielle stamgjester på restauranten, sier Lønstad.

Et nytt konsept

I Tromsø driver han T-Tapas Tromsø, Indie, Steakers og Pastafabrikken.

– Blir Stationen like noen av disse konseptene?

– Nei, egentlig blir det helt annerledes fra det jeg holder på med i Tromsø. Det blir et folkelig lavterskel-konsept med lunsj og middag som skal være tilgjengelig for de aller fleste.

Dyrt med ferskvarer

For det er litt annerledes å bedrive næring, da spesielt når mat og råvarer spiller en stor rolle.

– Det er jo store avstander og ferskvarene er langt mer kostbart da mesteparten kommer med fly, og i noen tilfeller via båtforsyninger. I tillegg er det iblant ikke leveranse om vinteren, så da må man kjøpe mye når man kan.

– På hvilken måte setter det preg på restauranten?

– Man må hovedsakelig ha frosne råvarer når man driver her oppe, men slik er det å drive der.