Eidissen driver enkeltmannsforetaket Eidissen consulting, med romslige kontorer i midt i Storgata, hvor han arbeider med eiendoms- og næringsutvikling.

I vinter ble han valgt som leder i Tromsø Arbeiderparti, etter at mangeårig leder Elisabeth Steen takket for seg. På samme møte sa Kristin Røymo at hun ville ta gjenvalg som ordfører. Slik blir det ikke, og med flere profiler på vei ut må Eidissen bygge opp partiet og ruste det for valg i 2019.

– Den viktigste jobben blir å bygge laget. Vi har utrolig mange dyktige mennesker i organisasjonen, og vi vil bruke dem uansett hvor de bor. Nå har flere sagt at de gir seg i kommunestyret, og det gir en fantastisk mulighet til å stille et nytt sterkt lag.

Engasjere bredt

For at Arbeiderpartiet skal komme seg på rett kjøl, mener han at de er nødt til å skape engasjement fra bunnen i hele organisasjonen.

– Enten medlemmene bor i Lakselvbukt, på Sommarøy eller i Grønnegata, vil vi bruke og inkludere dem i partiet. Uansett om du snakker om idrett, politikk eller i næringsliv, må du bygge gode team med tillit mellom hverandre. Ellers funker det ikke, sier Eidissen, som i flere år har vært involvert i TIL-systemet, blant annet som trener.

Vil ikke bli ordfører

Etter at Røymo varslet at hun ikke ønsker gjenvalg har Eidissen blitt nevnt som en mulig arvtaker. Det vil han helst slippe.

– Jeg er veldig tilfreds med den rollen jeg har nå. Jeg er ikke noen ordførerkandidat.

Ikke fornøyd med formannskapet

Partilederen kaster også ut en politisk brannfakkel i partiets programarbeid.

– Jeg synes parlamentarismen absolutt er å foretrekke som politisk styringsmodell, og vil jobbe for å gjeninnføre den. Selv om vi har formannskapsmodell i dag, opplever vi at politikerne går inn på det som er administrasjonssnøs ansvarsområder. Man er nødt til å stole på at de vet hva de driver med i administrasjonen. Men formannskapsmodellen er ikke like demokratisk som parlamentarisme, hvor ansvaret er klart fordelt. Derfor vil jeg vil derfor jobbe for at Ap går til valg på å innføre parlamentarisme i 2019, sier han.

Skal jobbe for parlamentarisme

Arbeiderpartiet gikk til valg på å videreføre parlamentarismen i 2015, men snudde i forhandlinger med Rødt og SV. I dag er det splittede meninger i partiet om hva som er den foretrukne styringsmodellen.

– Jeg kommer til å jobbe for mitt standpunkt, det er min plikt. Men så vil jeg også føye meg dersom flertallet lander på noe annet. Å være en god taper er en bra egenskap, sier han.

Trenger ikke folk som dyrker seg selv

Eidissen er ikke i tvil om hvilke egenskaper han leter etter hos en toppkandidat for Ap.

– Det må være en leder som får fram det beste i alle rundt seg, og som gjør at folk kan jobbe best mulig for hele kommunen. Jeg har ikke tro på at hver enkelt skal drive å dyrke seg selv. Det er det mye av i politikken, i samtlige partier. Da tror jeg mer på å skape et lag, sier han.

Tydeligere budskap

Selv om det er vel ett år til valget, ser ikke målingene lyse ut for Ap. Partilederen mener de bør skylde på noen andre enn seg selv.

– Det er noen som skylder på mediene og sier at pressen er for kritisk. Det tenker jeg at bare er tull. Vi må ta ansvaret og kommunisere budskapet i politikken vår bedre. Lykkes vi med det, tror jeg vi har gode sjanser til å vinne valget.

Han trekker fram kuttene på 200 millioner i helse- og omsorgssektoren som eksempel.

– Det er ikke snakk om å bare skulle kutte. Det er snakk om en omstilling, hvor man skal gjøre det mer interessant for de fleste som jobber der, og hvor det kan bli en bedre tjeneste. Målet er lavere produksjonskostnader, og da er det gode prosesser som må til. Vi kan levere like gode tjenester uten å bruke så mye penger. Det ser vi når vi sammenligner oss med andre byer, sier han,