Ølhallen hadde i hovedsak ikke planer om å markere jubileet, men etter forespørsel fra kunder ble arrangementet til, forteller arrangementsansvarlig i Mack, Nils Lindhult.

– Perioden der ølhallen kun hadde en type gjester er over. Det kan sikkert ha noe med øltrenden å gjøre, men vi satser uansett på å tilpasse oss en mer lokal og ung kundegruppe fremover, sier han.

Sjarmerte turistene

Ølhallen har blitt et populært sted for turistene i byen. Thea Brederup, som tidligere har jobbet på Ølhallen, har lagt merke til denne forandringen.

– Klientellet har definitivt forandret seg. Nå er det flest turister på dagtid, og yngre folk på kveldstid som kommer for å smake på forskjellige typer øl, sier Bredrup.

Blant turistene som tok turen innom fredag kveld, var en guttegjeng fra Tyskland. To av dem er bosatt i Tromsø, mens de andre kun er her på besøk. Da var ølhallen et «must» å vise fram til vennene.

– Vi har merket at kundene vanligvis er litt eldre, men det gjør ingenting. Vi kommer hit etter jobb hver fredag rett og slett fordi vi synes det er en god bar med et veldig variert ølutvalg, sier Daniel Rolvering, fra Tyskland.

Et samlingspunkt

Da iTromsø tok runden rundt baren var det ikke mangel på gode historier fra gjestene, som dessuten var ivrige med å fortelle.

– Vi husker vel formiddagene best. Jeg har jobbet her i nærheten i mange år og da ble det jo fort mange pils her i lunsjen, sier Trond Nyvoll.

Andre gjester derimot, kunne fortelle at de var på Ølhallen fredag for å feire det som for dem har vært et samlingspunkt i 20 år.

– Vi har alle gått sammen på lærerskolen og hatt flere avslutninger her for å feire at vi var ferdig med eksamen, sier Turid Antonsen.

– Selv om jeg er sørlandsjente, følte jeg meg alltid inkludert her. Jeg ble veldig glad i Tromsø blant annet på grunn av Ølhallen. Nå kommer jeg tilbake hit 20 år senere og alt er som før. Her er alle velkommen, sier Eli Ovnerud.