Danseformen Lindy hop var en av attraksjonene da NODA – Nordnorsk design- og arkitektursenter arrangerte sommerfest ved Polarmuseet. NODA har hatt «skjulte byrom» som tema for sommerfestene sine i flere år. Tidligere var det byens bakgårder som ble oppdaget, denne gangen var det havnebassenget og fjæra ved Tromsø Polarmuseum.

Havnebassenget en ubrukt perle

Ifølge Michele Widerøe er nettopp havnebassenget ved Polarmuseet en slik ubrukt perle. Målet med årets sommerfest var å introdusere bybefolkningen og invitere folk med på å bruke området mer aktivt.

– Strandfester ble jo oppfunnet på 50-tallet, så vi tenkte at beachparty var en fin måte å vise fram dette området, som også har ei flott strandlignende fjære her ved Polarmuseet, sier Michele som sammen med datteren Annabelle, koste seg i den friske brisen i havnebassenget.

NODA SJEF: ITromsø fant NODA-sjefen Michele Widerøe med dattera Annabelle, dansende i vinden lørdag formiddag. Widerøe var fornøyd med at folk trosset været og fikk oppdage en av Tromsøs ubrukte perler. Foto: ESKILD JOHANSEN

Widerøe mener havnebassenget utenfor Polarmuseet er et uutnyttet uterom, og en liten perle i byen som bare venter på å bli gjenoppdaget. Ifølge Widerøe har området tidligere vært et livlig sted hvor byen møter sjøen, båtene møtte kaia og befolkningen kunne komme tett på vannkanten.

STRANDBODER: Det var etter de rådende værforhold, et godt besøkt strandmarked ved Polarmuseet da NODA arrangerte sommerfest lørdag formiddag.

Tromsø Lindy Hoppers

Lindy hop-gruppen i Tromsø var invitert for å vise fram den særegne dansearten som var så populært på 50-tallet. Lars Parelius, Deanna Wolfson, Magdalena Simma og Vibeke Sivertsen danset i den friske brisen ved havnebassenget.

TROMSØ LINDY HOPPERS: Deanna Wolfson (fra venstre), Lars Parelius, Magdalena Simma og Vibeke Sivertsen. Foto: ESKILD JOHANSEN

Lindy hop er en danseform fra 1920-tallet som kombinerer forskjellige danser som oppsto i det afroamerikanske miljøet i USA før 2. verdenskrig. I Tromsø har vi en egen dansegruppe kalt Tromsø Lindy Hoppers,

I tillegg til danseoppvisning, fikk også folk muligheten til å oppleve en tradisjonell amerikansk strandtorg, mat og forfriskninger.

NODA ønsker, ifølge sine nettsider, å vekke nysgjerrighet og inspirere til nytenking rundt bruk av design og arkitektur i Nord-Norge gjennom seminarer, workshops, debatter og utstillinger.