– Vi startet å spille sammen på øvingsrommene her på Tvibit for to år siden, da vi begynte på videregående skole. Nå har vi fem innspillingsklare sanger, og den økonomiske støtten sammen med egne penger gjør at vi nå får realisert en mulighet til å spille inn EP, sier Ida Solvang fra bandet «A million pineapples».

Bandet, som fikk 20.000 kroner, var mandag én av 37 kreative talentprosjekter som fikk en drømmestart på det som kan bli en karriere, da Tvibitstigen lanserte sine halvårstildeling.

ANANAS-INDIE: Det tromsøbaserte bandet «A million Pineapples» var blant de kreative ungdomsprosjektene som fikk tildelinger fra Tvibitstigen mandag. 500.000 kroner ble fordelt på 37 prosjekter over hele landsdelen. Til høsten kommer nye tildelinger. På bilde fra venstre: Resine, Mie og Ida. Trommisen Leonie var ikke til stede da bildet ble tatt.

51 søkere

Dette er andre gangen Tvibit, i samarbeid med Sparebankstiftelsen, deler ut midler. Høsten 2017 delte de ut 500.000 kroner, mens i år dobles potten til én million. Disse fordeles på to utdelingsrunder.

Av 51 som søkte, fikk 37 prosjekter penger i denne omgang. Flere av dem er lokale talenter.

«A million pineapples»

Pengene til «A million pineapples» (AMP) skal brukes på innspilling av EP samt promo i forbindelse med utgivelse.

Bandprosjektet består av Leonie Krupka (17) på tromme, Mie Bergh (17) på vokal og gitar, Regine Lund Ryeng (17) på bass og Ida Solvang (18) på vokal, synth og gitar.

De beskriver musikken sin som indiepop og -rock, men ifølge vokalist Mie ligner det mest på en helt egen kategori.

– Kan vi kalle det «pineapple-indie» kanskje?

– Ja kanskje det, sier Bergh, som sammen med de andre jentene elsker kombinasjonen av ananas og musikk.

«Crimson Gameshow»

Bjørn Giswold (25) er spillprodusent fra Tromsø og har fått 15 000 kr for å lage det APP-basert spillet «Crimson Gameshow».

GAMESHOW: Bjørn Giswold (25) er spillprodusent fra Tromsø og har fått 15 000 kr for å lage spillet «Crimson Gameshow».

Giswold har vokst ut av det store gamermiljøet på Tvibit som har holdt sammen siden 2009. Nå tar han steget ut og skal lage en spill-app i samarbeid med en Oslo-basert utvikler.

– Dette spillet kan brukes til live gameshows, og er inspirert av et amerikansk konsept, sier han.

Kortfilm og bordspill

Også Margareta Orkan og Sandra Elise Frantzen var til stede på mandagens pressekonferanse.

Margareta er allerede en merittert filmprodusent, og har fikk tildelt 20.000 kroner til en kortfilm med arbeidstittelen «Vannedderkoppen». Hun har tidligere fått 10.000 kroner fra Talentfilmfondet for samme prosjekt, og sier filmmanuset er klart:

– Filmen handler om to mennesker i ett basseng. Det er en litt annerledes historie om likestilling, sier hun.

I tillegg var også den ferske spilldesigneren Sandra Elise Frantzen på plass. Hun har fått 15.000 kr for å få på plass gruppefinansiering og videreutvikling av spillet «Blood in the family». Det er et spill for hele familien, der både søskenrivalisering og samarbeid blir nøkkelordene.

Nye 500.000 kroner til høsten

Høsten 2017 ga Tvibitstigen støtte til 23 forskjellige prosjekter.

– Dette ser vi veldig gode ringvirkninger av allerede, sier produsent Mia Marlene Eriksen.

Sammen med Karl Kristian Hansen og Vilde Fjeldheim Wold, har hun saksbehandlet søknadene og håper flere kreative talenter søker ved neste tildelingsrunde.