Etter åtte måneder, 1.200 spilte timer og utallige feilslåtte forsøk, kunne 28-åringen fra Tomasjord i forrige uke legge fra seg spillkontrolleren og slippe tårene løs. Hun kan endelig regne seg som én av en håndfull spillere i verden som har fullført det brutalt utfordrende spillet uten en eneste skramme, en såkalt «no-hit run».

– Det var for litt siden at jeg begynte å se på andre som prøvde på nettopp dette. Så fant jeg ut at det finnes en side som lister opp alle som har klart det, og jeg la merke til at alle var menn. Da lurte jeg på hvorfor det ikke var noen kvinner på den listen. Dette var noe jeg ville gjøre noe med, forteller Schneider til iTromsø.

500.000 seere

28-åringen sendte den tre timer og 17 minutter lange gjennomspillingen direkte på strømmetjenesten Twitch, hvor hun er kjent som «SlipperySuzy». Det var det internasjonale spillnettstedet Kotaku som omtalte saken først.

1.200 TIMER: Susann Schneider (28) brukte 1.200 timer på å spille «Dark Souls III».

Tett opp mot en halv million seere har nå sett de siste, avgjørende øyeblikkene.

– Veldig demotiverende

Hun var ikke fremmed for tanken om å gi opp mens det sto på.

– Jeg har ikke peiling på hvor mange ganger jeg tenkte på å slutte. Det er veldig demotiverende når man ikke får noe fremgang. Heldigvis har andre streamere vært en stor inspirasjonskilde og støttet meg underveis, sier 28-åringen.

– Jeg kom til sistebossen tre ganger før jeg tok skade. Den fjerde gangen klarte jeg det.

Vil stoppe stereotypen

Youtube- og Twitch-stjernen Thomas «Sodapoppin» Morris er blant dem som hyller Tromsø-kvinnen. På sin egen kanal viste han klippet til flere hundre seere.

– Det der var kult. Hun gråt og greier. Jeg tenkte: «Stå på, dude, du eier», sa han på sin egen stream.

– Ideelt sett skulle det ikke vært så imponerende at en kvinne fullførte et «no-hit run». Det burde vært helt vanlig. Vi er nødt til å gjøre vårt beste for å stoppe den stereotypiske fremstillingen av at jenter ikke er gode i dataspill, sier Schneider til Kotaku om responsen hun har fått.

Ikke ferdig

Det er vanskelig å konkludere helt sikkert med at 28-åringen er den første kvinnen i verden som har gjennomført spillet uten å bli skadd av fiender, men det har ikke kommet meldinger om noen andre.

Selv om Schneider har lagt fra seg «Dark Souls III», er hun ikke ferdig med å spille.

– Akkurat nå holder jeg på med å spille gjennom «Bloodborne» uten å bli truffet av en fiende.