– Vi er i rute, men vi er avhengige av at kommunen klarer å godkjenne planene i tide, sier Joachimsen.

Tirsdag i neste uke skal politikerne i formannskapet vedta om de dels skal sende ut et planforslag for nedre del av alpinanlegget, dels godkjenner et forslag for hvordan det videre arbeidet med hyttelandsbyen på Finnheia skal gjennomføres.

ARCTIC CENTER: Hyttelandsbyen på Finnheia, samt parkering, kafé, heiser og adkomstveier til alpinanlegget skal behandles i formannskapet i neste uke.

Kommunen spiller på lag

– Vi føler at både politikerne og administrasjonen leverer. De er opptatt av at vi får realisert Arctic Center så raskt som mulig, sier Joachimsen.

De to planene handler om forskjellige ting.

For nedre delen av anlegget er det snakk om en såkalt detaljreguleringsplan for avkjørsel fra hovedveien, adkomstvei, skikafé, de nedre heisene, parkeringsplass for 840 biler og en oppstillingsparkering for bobiler og campingvogner.

Grunnleggende infrastruktur

– Det er grunnleggende infrastruktur som skal på plass, sier Joachimsen.

For hyttelandsbyen på Finnheia er det en plan for hvordan de skal jobbe videre med det som gjenstår å få godkjent.

OPTIMIST: Daglig leder i Arctic Center, Erik Joachimsen, sier at det kan bli åpning av de første heisene på skianlegget i Håkøybotn til jul neste år.

– Det er andre gang dette legges ut. Vi hadde en plan på høring i fjor høst, og da kom det inn flere innspill fra forskjellige myndigheter og organisasjoner, sier Joachimsen.

Konsekvensutredning

Det er stilt krav om konsekvensutredning av flere forhold:

• Landskap og grønnstruktur

• Allmenn ferdsel

• Friluftsliv og rekreasjon

• Naturmiljø

• Vann, avløp og overvann

• Trafikk og transport

Blant annet dreier det seg om innspill fra Mattilsynet på drikkevann, fra reinbeitedistriktet og Sametinget og Veivesenet.

– Det var uttalelser som vi nå har besvart, og innarbeidet løsninger på i det reviderte planforslaget, sier Joachimsen.