Hele formannskapet og deler av byutviklingskomiteen ble tirsdag kjørt opp i terrenget på oversiden av gravlunden i Håkøybotn.

Der skal det – om planene går i boks – bygges tekniske installasjoner og infrastruktur, samt et skianlegg som skal kunne serve 2.000 heispassasjerer i timen.

Heiser for 150 millioner kr

PEKER: Erik Joachimsen viser formannskapspolitikerne hvor installasjonene som skal plasseres i Håkøybotn.

– Vi skal bygge heiser for til sammen 150 millioner kroner. 30 millioner for heisene i nærheten av skikafeen og hyttelandsbyen, 60 millioner for de første 420 meter opp mot skitraseene, samt 60 millioner kroner for siste del, forteller Erik Joachimsen, daglig leder for Arctic Center.

Joachimsen brukte tiden under befaringen til å vise politikerne hvor i lende de forskjellige tingene skulle plasseres.

– Der skal det ligge en parkering for 840 biler, der skal det ligge en skikafé, der skal det ligge en oppstillingsplass for campingvogner og bobiler – og der skal det være heiser, fortalte han.

Vann fra minikraftverk

Politikerne ble også kjørt til dammen for et minikraftverk som ligger like i nærheten av der skikafeen ligger.

– Det er vann nok i denne dammen til å gi drikkevann til kafeen, det planlagte hotellet og hele hyttelandsbyen. I tillegg er det vann nok til alle behov for snøproduksjon, sier Joachimsen.

Må ha egne «sykkelavtaler»

VANNFORSYNING: Drikkevann og vann til snøproduksjon skal komme fra et minikraftverk som ligger nestgårds til det planllagte skianlegget.

Vannet fra dammen skal pumpes opp til en trykktank i nærheten av hyttelandsbyen.

Rødts Jens Ingvald Olsen lurte på om det var tenkt på hva man kan bruke anlegget til om sommeren.

– Vi har fått mange spørsmål om hvorvidt vi vil åpne for sykling i traseene, men da må vi avtale dette med grunneierne, sier Joachimsen.

Fremskrittspartiets Anni Skogman lurte på sin side på om det gjensto uavklarte forhold vis-à-vis grunneierne i området. Dette tilbakeviste Joachimsen.

Betalt 5,4 mill. kr til eiere

– De to grunneierne som tidligere protesterte mot planene på Arctic Center har fått erstatning på til sammen 5,4 millioner kroner. Øvrige grunneiere har fått avtaler om andeler fra omsetningen på heisanlegget, sier han.