13 jenter mellom åtte og 13 år står i ulike grupper og øver inn sine egne koreografier i en dansesal på Kulturskolen. Her står de seks timer og øver hver dag denne uken før de skal vise det fram for foreldre og andre interesserte førstkommende fredag under sommercamp.

– Det er mye morsommere å være her enn å bare være hjemme, her lærer vi masse kult og nytt, sier Eiril Østrem Nordahl.

– Ja, og i motsetning til å være på skolen så får vi se på mobiltelefonen i pausene, legger Amalie Østenrød til.

Øving innendørs

Instruktørene Hanna Fause og Karianne Andreassen er veldig fornøyde med gruppen.

– Med tanke på at det er sommerferie og at de egentlig har "fri" så er det gøy å se at de er så supermotiverte her. De jobber hardt, kreativt og ser ut til å komme godt overens med hverandre. Det synes vi er ekstra morsomt.

– I tillegg lærer vi de litt grunnleggende ferdigheter og det å kjenne på rytmer og musikk når de danser, legger Andreassen til.

Sommercamp har vært arrangert i mange år på Kulturskolen.

– Vanligvis pleier vi å legge noen øvinger utendørs, blant annet i telegrafbukta, men det er ikke akkurat vær til det i år, dessverre, sier Fause.

Helt fra Harstad

Lenger borte i gangen kan man høre at noen øver på Brunos Mars' hitlåt "Just the way you are", sangen synges av seks unge gutter, akkompagnert av sanglærer Marius Solevågseide.

– Læreren vår er skikkelig kul og dyktig, sier deltaker Kristian Andreas Skjærstein.

I et annet rom øver ni jenter på sangteknikk med Anika Neipp, korlærer fra Tyskland. Alle er de i alderen 13 til 18 år og deltar på sommersanguka, arrangert av Ung i Kor. Flesteparten av disse forlater ikke skolen før uka er over.

– Ja, nesten alle jentene og tre av guttene som har reist hit fra Harstad overnatter på skolen. De har sangtimer fra morgen til kveld og øver fritt også på kvelden, så det blir sang hele dagen, sier daglig leder Wenche Maria Jentoft ved Ung i Kor.

Godteri og barnesang

Ung i Kor har arrangert dette i cirka ti år og merker at det øker engasjementet for korsang.

– Det at også de som er bosatt i Tromsø ønsker å sove over og være her hele dagen viser at de trives. Flesteparten synger i kor sammen også ellers i året, sier Jentoft.

Deltaker Tuva Frydenlund fra Tromsø forteller at de ikke blir så mye soving.

– Vi har kanskje sovet fem timer, men vi har spist mye godteri og sunget masse, så vi sier oss veldig fornøyd med det. I går var det noen som fant en gammel barnesangbok og da endte vi opp med å synge sanger som "Det satt to katter på et bord" i to timer, ler Frydenlund.

Popmusikk

Både hos jentene og guttene står popmusikk på programmet når de øver.

– Vi håper at det er musikk de selv liker, sier Jentoft.

Jentene kan fortelle at de blant annet har sunget låten "Love you like that" av tromsøartist Dagny og "Lean on me" av Bill Withers, en noe eldre poplåt.

– Musikken er kjempebra og vi har lært masse nytt, sier Frydenlund.

Også Ung i Kor har forestilling på Kulturskolen førstkommende fredag.