Skuespiller Kristin Jørgensen la søndag ut en post i gruppen «skuespillere i Tromsø og omegn» på Facebook hvor hun søkte etter skuespillere til sitt eget teaterprosjekt.

Mandag hadde hun allerede fått flere henvendelser fra interesserte skuespillere som ønsker å være med. Denne uken starter hun med auditions.

– Jeg ser etter profesjonelle folk mellom 20 og 30 år som både kan spille, synge og danse. Totalt ser jeg etter tre personer som sammen med meg skal danne et ensemble hvor vi improviserer, skriver og jobber fram forestillingen, forteller Jørgensen.

Mye på kort tid

HOPPER I DET: Kristin Jørgensen tørr å ta sjanser. Nå starter hun helt fra "scratch" med lokal forestilling.

Forestillingen skal bevege seg innenfor sjangrene musikalteater, revy og kabaret.

– Vi skal lage forestillingen fra bunnen av og det blir en del revyelementer. Den blir likevel annerledes enn slik man kjenner skolerevyene. De tar ofte opp lokal tematikk, men jeg kommer nok til å ha et litt større søkelys på det som foregår i verden akkurat nå. Eksempler på det er likestilling, rasisme, politikk og andre ting som engasjerer, blandet med mine personlige erfaringer.

Og personlige erfaringer har Jørgensen mange av på tross av sin unge alder. Etter at hun fullførte dramalinjen ved Kongsbakken videregående skole, startet hun skolegangen ved revylinjen på Ringerike Folkehøgskole.

– Mer utfordrende enn jeg trodde

Deretter studerte hun teater på Falmouth University i Storbritannia og flyttet til Los Angeles. Så sto ni måneder i London for tur.

– Tiden i London var litt mer utfordrende enn jeg trodde. I stede for å kunne jobbe med egne teaterprosjekt, gikk mye av tiden til annet arbeid for i det hele tatt å kunne forsørge meg selv. På det meste hadde jeg seks strøjobber samtidig, hvor en av de var å stå og flippe burgere på Burger King, så det ble ikke så mye teater som jeg hadde håpet på.

TEATER I LOS ANGELES OG LONDON: Her ser du Kristin på scenen i en teaterforestilling.

Nå er hun tilbake til der hun vokste opp, i Tromsø.

– Det er lettere å få ting til å skje her og det er i mye større grad tilrettelagt for å få støtte til å arbeide fulltid med kunst og kultur. Jeg som har lyst til å lage egne ting ser mye større muligheter her, så kan jeg heller reise kortere turer til Los Angeles og London for å gå på auditions, forklarer Jørgensen.

Hopper i det

REVY: Kristin Jørgensen har blant annet gått revylinjen på Ringerike Folkehøgskole. Hun både synger og danser, i tillegg til å spille teater.

Hvor forestillingen skal spilles er fortsatt litt usikker, men om alt går etter planen er tidspunktet klart.

– Jeg begynner tidlig slik at vi skal ha en lang og god prosess, noe som gjør det enklere å kombinere med eventuelle andre jobber og studier. Likevel satser jeg på premiere i oktober.

– Så nå er du avhengig av andre for at du skal få gjennomført prosjektet. Er ikke det litt skummelt?

– Jo, mye avhenger jo av at jeg finner de retter personene å samarbeide med slik at vi får ting til, og det er selvsagt en risiko med det. Jeg like bare å hoppe i ting, det er jeg vant med. Man må bare ta risikoen, eller så kommer man ingen vei.