I tiltalen står det at mannen den 22. august 2017 stjal en 1,5 liter flaske Coca-Cola til en verdi av 35,50 kroner ett sted, en parfyme til 549 kroner på Nerstranda, nok ei Coca-Cola-flaske i en annen dagligvarebutikk, denne gangen en halvliter til en verdi av 24,50 kroner, noen dager senere et par sko til rundt 2000 kroner, dagen etter dét stjal han fire flasker Smirnof rusbrus, to dager senere en pakke hamburgere, så en yoghurt til en verdi av 16 kroner og senere samme dag en sekspakning med sider. Deretter stjal han enda en sekspakning med sider.

Slik fortsetter lista med tyveri av flere parfymer, deodoranter, Nintendo Switch 32 GB, Huawei nettbrett og to pakker sukker.

Viftet med sprøyte

37-åringen dømmes også for, som det står i tiltalen, å «ved skremmende eller plagsom opptreden eller annen hensynsløs adferd å ha forfulgt en person eller på annen måte krenket en annens fred». Mannen skal ha blitt forsøkt jaget ut av Lefdal Elektromarked, hvorpå mannen spør om den ansatte som jager ham har god helseforsikring og deretter tar fram en sprøyte som han vifter med. I tillegg skal han ha kastet varer på to ansatte i en dagligvarebutikk i byen da de forsøkte å få mannen ut.

Han dømmes også for å ha «øvet vold mot en annen person eller på annen måte krenket ham fysisk», noe som kom til uttrykk i å kaste et beger med yoghurt på en ansatt i en annen dagligvarebutikk i sentrum.

Han har også båret kniv på offentlig sted, samt vært i besittelse av et drøyt gram amfetamin. I tillegg dømmes mannen for å ha sparket en skyvedør på Jekta slik at begge dørbladene falt av hengslene og dekselet på dørmotoren falt av.

17 tyverier

Hovedforhandlingen ble holdt 12. juni, men tiltalte møtte ikke. Retten besluttet å fremme saken likevel, og hørte forklaring er fra 20 vitner. Tiltalte er dømt for 17 tyverier begått i perioden mars 2017 til mai 2018. Han er også dømt for vold, bæring av kniv og skadeverk, samt et mindre tilfelle av besittelse av amfetamin. Mannen må sone seks måneder i fengsel, samt betale 9.836 kroner i erstatning.