– Studentparlamentet deler hvert år ut tre og en halv million kroner til studentforeninger, og det er kanskje passende at vi vurderer å komme med en oppfordring om å legge sosiale studentarenaer til steder med universell utforming, sier Sebastian Henriksen, som er Velferds- og internasjonaliseringsansvarlig og sitter i kommunestyret i Tromsø for Høyre.

Henriksen berømmer Elvevold for å ta opp situasjonen for henne og andre studenter i samme situasjon.

Vil i dialog med utelivsbransjen

Han mener det bør være i alles interesse at man klarer å inkludere alle også i utelivsbransjen.

– Jeg mener vi bør ha en dialog mellom universitetet, Tromsø kommune og utelivsbransjen for å hjelpe denne studentgruppen. Det er bra at man nå har fått en ny og tydelig lovgiving på området å støtte oss til.

Henriksen mener det fortsatt er en jobb å gjøre for å sikre rettighetene til denne gruppen i samfunnet.

– Det er viktig at alle studenter føler seg velkommen, også Regine.

Likestillings- og diskrimineringsombudet

Hanne Bjurstrøm er likestillings- og diskrimineringsombud og sier til iTromsø at utesteder skal være universelt utformet etter likestillings- og diskrimineringsloven paragraf 17.

OMBUDET: Hanne Bjurstrøm er ombud for likestilling og diskriminering og sier at utesteder skal være universelt utformet etter likestillings- og diskrimienringsloven paragraf 17. Foto: KIMM SAATVEDT/LIKESTILLINGS- OG DISKRIMINERINGSOMBUDET

– Det betyr at det ikke skal være nivåforskjeller og at toaletter skal være tilrettelagt. Dersom det er nye bygg skal dette være i orden.

Bjurstrøm sier at det er litt andre krav til eldre bygg, men at det i utgangspunktet skal vurderes om også de er forpliktet til å gjennomføre universell utforming.

– Det er i utgangspunktet «mindre tiltak» som kan kreves rettet, sier Bjurstrøm.