– Vi flyttet nettopp inn i kontorene på Stakkevollvegen, men har allerede vært i gang med kundekontakt en stund, forteller daglig leder i Agile Bemanning Tromsø, Bård Johnsen.

Agile Bemanning leier ut arbeidskraft til bygg- og anleggsbransjen, og oppgir at de håndplukker kvalifisert og erfaren arbeidskraft fra både Norge og utland.

– Alle våre ansatte gjennomgår en rekke tester og kurs før de blir sendt ut til kundene våre. Vi har også et godt samarbeid med både Arbeidstilsynet og NHO, forteller Johnsen.

DAGLIG LEDER: Bård Johnsen har ni års erfaring fra bemanningsbransjen, og skal drifte byråets tromsøavdeling.

Han er foreløpig den eneste ansatte ved tromsøavdelingen til bemanningsbyrået, som har holdt på siden 2014 ved sitt hovedkontor i Bergen. Til høsten vil det være to fast ansatte i Tromsø, som skal ta seg av selve bemanningsarbeidet.

Rørleggere og maskinførere

Nå konsentrer byrået seg om å skape en database av arbeidskraft som kan hyres til både mindre og større oppdrag i nærområdet, og søker etter fagfolk innen industri, håndverk, bygg og anlegg.

Johnsen forteller at flere fagfolk allerede er klar, og at det i løpet av bare noen få uker har kommet inn forespørsler.

– Siden vi er ny i Tromsø kan det ta litt tid å bygge seg opp. Akkurat nå trenger vi blant annet flere elektrikere, rørleggere og maskinførere, forteller Johnsen, som fra tidligere har ni års erfaring fra bemanningsbransjen bak seg.

Arbeidsoppdragene varierer også fra de kjappere jobbene til lengre prosjekter, ifølge den daglige lederen.

– Oppdragene kan vare alt fra bare én dag til flere uker og måneder, forklarer han.

Behov for spisskompetanse

Bemanningsbyrået sikter seg utelukkende inn på oppdrag for bygg- og anleggsbransjen. Johnsen anslår at det vil trenges en plass mellom 10–20 elektrikere, og like mange tømrere.

– Totalt har vi et ønske om 100–150 vikarer innenfor det vi kan tilby våre kunder, sier Johnsen.

– Vi må ha såpass mange for å kunne dekke behovene raskt, da oppdragsgiverne ofte trenger bemanning umiddelbart, forklarer han.

– Er det behov for et bemanningsbyrå som kun tar slike oppdrag?

– Det er behov for spesialisert bemanning der vi spisser kompetansen, ja. Dette er riktig måte å gjøre det på, og også noe jeg tror kundene vil sette stor pris på, poengterer Johnsen.