I dag avholdes konkurransen Gourmet Master Chefs – Global Challenge 2018 i Keelung, Taiwan. Matre skal delta i to konkurranser.

På lag med prisvinner

Den ene konkurransen er individuell og den andre skal Matre delta sammen med sin kollega fra Mathallen, Gunnar Jensen, som i år vant prisen «årets kjøkkensjef».

– I den individuelle konkurransen skal jeg lage to retter, en med ørret fra Lerøy og en som må inneholde soyasaus. Til ørreten lager jeg litt sylta agurk, blomkålpuré og rømmesaus med dillolje, forteller Matre.

I konkurransen sammen med Jensen har de 20 minutter på å lage en rett med ørret og abaloneskjell. Foreløpig vet de ikke hva slags rett de skal lage, men de satser på å finne på noe smart.

– Det er mange flinke kokker med. Jeg skal selvfølgelig gjøre så godt jeg kan, forteller Matre.

Tok sølv i fjor

I fjor var Jensen mentoren til Matre, i den såkalte «Gourmet Young Master Chefs – Global Challenge» hvor Matre tok sølv. I år er motstanderne eldre og mer erfarne, men Matre er spent.

– Det er morsomt at jeg får være med på dette. Jeg får reise til andre siden av verden og gjøre det jeg liker. Jeg trodde aldri dette kom til å skje, men så skjer det før jeg er 20 år gammel, påpeker han.