Daglig leder for Kirkens Bymisjon og sommervikar i butikken Postludium, Ann Karina Sogge, er en av flere som er misfornøyde med at taxiene står parkert utenfor butikken. Hun mener ordningen gjør det vanskelig for butikkene og frakte varer fram og tilbake.

Må tjuvparkere

– Det hadde vært fint hvis drosjene flytter tilbake til den andre siden av gaten slik at både vi og kundene kan bruke plassen til å frakte varer uten å få parkeringsgebyr. Jeg har stor forståelse for at det har blitt sånn, men det er vanskelig å drive butikk når man ikke kan levere varer, sier Sogge.

Hun opplyser videre at de ansatte har vært nødt til å tjuvparkere når de har hatt veldig tunge ting å bære.

– Det går fint å bære ting flere meter når det er sol og tørt, men det kan ikke foregå sånn når det er is på bakken. Allerede har flere ting gått i bakken, sier Sogge.

Daglig leder hos Søstrene Ingebrigtsen, Liv Ingebrigtsen, er også misfornøyd over dagens situasjon.

– Vi opplever daglig trafikksituasjoner. Når vi skal drive catering, må vi dobbeltparkere og da blokkerer vi for trafikken og bussene. Jeg har blitt vist fingeren flere gang på grunn av dette, og det ødelegger for en hyggelig arbeidsdag, sier Ingebrigtsen.

Kommunens ansvar

Direktør i Tromsø Taxi, Steinar Nilsen, opplyser at taxinæringen er nødt til å innordne seg tilbudet som kommunen byr på.

– Den plassen vi står på nå er ikke ideell, men den er sentral. Det som er viktig for oss er å løse samfunnsoppdraget vårt, og vi vet at publikum ønsker å finne oss så sentralt som mulig. Bortsett fra det, så er det opp til kommunen å tilrettelegge for en løsning som passer for alle, forklarer Nilsen.

Uaktuelt å flytte tilbake

Tromsø parkering er kjent med situasjonen og har allerede kommet med forslag for hvordan den kan håndteres.

– Vi har foreslått å lage plass til en varebil i bakenden av taxiholdeplassen som er der nå. Det beste hadde vært å lage en lomme for varelevering, sier Sten Storvestre, vaktleder i Tromsø parkering.

Regine Møkleby er trafikkingeniør ved Byutvikling og opplyser at drosjene ikke blir å flytte tilbake til Bankgata.

– Slik det er nå blir det uaktuelt å flytte drosjene tilbake. Gågaten strekker seg helt til Adolf Thomsens gate, og Bankgata er dessuten blitt smalere med det nye fortauet. Vi har fått klager fra butikkene om at taxiene vanskeliggjør vareleveringen i Kirkegata og det skal vi ta hensyn til, men vi må finne en bedre løsning, sier Møkleby.