Kritiske til praksisen i Hjelp oss å hjelpe: – Dette er ikke greit

Både Bymisjonen og Røde Kors i Tromsø mener bruk av private kontoer og manglende regnskapsføring svekker tilliten til Hjelp oss å hjelpe.

– IKKE GREIT: Daglig leder i Kirkens Bymisjon, Ann Karina Sogge (t.v.) og daglig leder i Tromsø Røde Kors, Sissel-Anne Olsen, mener organisasjoner, og særlig dem som driver pengeinnsamling, er nødt til å føre regnskap. Foto: Ronald Johansen og Rune Stoltz Bertinussen 

pluss

Mandag gikk stiftelsen Innsamlingskontrollen i Norge ut og advarte mot å gi penger til organisasjonen Hjelp oss å hjelpe. De viste til omfattende bruk av private kontoer i innsamlingsøyemed, manglende regnskapsføring og sprikende praksis når det kommer til profesjonalisering og vedtekter. Hjelp oss å hjelpes avdeling i Tromsø drives av Kate Eines. Hun bekreftet mandag overfor iTromsø at de ikke fører regnskap, og at organisasjonen benyttet hennes private konto.