Ombyggingen innebærer at den gamle delen blir revet helt ned, taket løftes opp og hele bygningen blir ikledd en helt ny fasade. Både søyler og gamle trappehus blir revet slik at det skal bli bedre plass i butikken. Underetasjen er allerede blitt renovert, men loftsetasjen er nå borte.

John Ove Kvalsvik, som har vært butikksjef siden 2013, har store forventninger til sluttresultatet.

– Det skal bli et mye bedre tilbud til kundene, det blir lysere, mer luftig og triveligere. Det blir lagt litt om i butikken slik at varegrupper som hører sammen blir samlet. Også blir det en helt annen fasade på bygget, nå blir den mer tidsrik, sier han.

SAMARBEID: John Ove Kvalsvik, butikksjef og Bjørnar Eliassen, prosjektleder, på taket til den nye butikken. De synes samarbeidet fungerer godt. Foto: ronald Johansen

Bygg siden 1920-tallet

Bygget har stått i Balsfjordgata siden 1920. Da Kvalsvik tok over som butikksjef var det Spar som brukte lokalet, i 2014 gjorde Norgesgruppen lokalet om til en Kiwi butikk.

– Norgesgruppen, som er eiere av kjeden, ønsket å omprofilere til Kiwi – siden det ikke var så mange Kiwi butikker i Tromsø da, forteller Kvalsvik.

Ombyggingen skulle egentlig skje tidligere, men på grunn av at kjellerlokalene var utleid, måtte de vente til at de fikk frigjort lokalet. Nå er det kun Kiwi som har hele bygget.

Stort prosjekt

Prosjektleder Bjørnar Eliassen fra Totalrenovering forteller at selve ombyggingen ble satt på vent da de måtte kartlegge hva som var mest gunstig for Kiwi. Allikevel ble rommene i kjelleren, som er ment som kontor, spiserom og garderobe for de ansatte, ferdig i fjor.

Det er lange dager for Eliassen og teamet, men de gjør alt de kan for å bli ferdig til nyåpningen 23. juli.

– Det har vært noen overraskelser, men det er ikke verre enn at vi klarer å holde skjemaet, det prioriteres høyt å få butikken ferdig, sier han.

Estimert til tre millioner

Kostnadsrammen for ombyggingen var estimert til cirka tre millioner kroner, dette gjelder rammen som er satt for selve fasaden. De har gått for enkle løsninger, blant annet stål og selvbærende takplater.

– Det blir litt tillegg på uforutsette ting i og med at man river store deler av bygget, med tanke på det som ble gjort i fjor, ligger vi på cirka 6–7 millioner totalt sett. Vi har hatt en god dialog med Norgesgruppen og Kiwi, bekrefter Eliassen.

NY FASADE: Slik blir butikken med den nye fasaden. Foto: Ronald Johansen

Butikken åpner mandag 23. juli, men det vil likevel være noe arbeid som gjenstår på utsiden. I tillegg vil det ikke bli noe forandring på parkeringsmuligheter ennå.