Det er den europeiske avdelingen av selskapet som har laget reportasje på marinbiolog og naturfotograf, Audun Rikardsen.

Ambassadør

Rikardsen har siden i høst vært ambassadør for kameraselskapet.

– Det er en veldig stor ære. Jeg har før sett litt opp til disse Canon-ambassadørene, og nå ble jeg spurt om å være en av de høyeste graderinger av ambassadør i Europa, sier en tydelig stolt Rikardsen.

– Det er en veldig stor hedersbevisning. Det henger ganske høyt, fortsetter han.

Han forklarer at det er en tøff prosess for å bli ambassadør, med flere hundre som er aktuelle og bare 25 stykker som blir valgt.

– Mange av de andre fotografene er fotografer som jobber for National Geographic og sånn. Så kommer det en marinbiolog fra bygda utfor Tromsø da. Det er en kjempehedersbevisning.

Gjør ting annerledes

Det er i forbindelse med at han nylig ble ambassadør at selskapet har laget en artikkelserie om han og hvordan han tenker og jobber med fotograferingen.

– De ønsket å lage en serie og film om meg. Kanskje fordi det er litt eksotisk her i nord, og at jeg gjør ting ikke så mange andre fotografer gjør da, forklarer han.

Ørneskjul: Dette bildet er fra ørneskjulet hans i Skulsfjord. Teamet fra Canon ønsket å se på en av prosjektene hans, og da var de blant annet ute ved ørneskjulet i Skulsfjord.

Den internasjonale kameragiganten skriver blant annet «bildene dine er satt sammen så perfekt at det noen ganger er vanskelig å tro at de ikke er komposittbilder».

– Det skyldes nok også at de har sett bildene mine og at de kanskje er litt annerledes fra mye annet. Og så er de fra en del av verden som kanskje ikke er så mye fotografert.

Viser fram Nord-Norge

Artikkelserien og promoteringsvideoen er ikke bare en mulighet for Rikardsen til å vise seg og sine bilder fram, men også landsdelen, mener han.

– Det er en veldig unik mulighet til å få vist Nord-Norge fra sin beste side ut i verden, sier han.

Artikkelserien er skrevet på engelsk, og promoteringsvideoen brukes av Canon i mange land.

– Den blir oversatt til mange språk, så den når ut til mange, sier han.

– Det er en mulighet til å vise hvor fantastisk flott vi har det her nord. Vi lever i verdens beste utendørs fotostudio, skryter han.

Skjedde fort

Prosessen fra de tok kontakt og til serien om han ble lansert 9. juli, var rask og intensiv.

– De spurte meg rundt påsketider, med ganske kort varsel, husker jeg.

Etter de hadde tatt kontakt rundt påsketider, tok det bare noen uker før de ville komme opp til nord.

– De ønsket å komme opp noen dager for å filme. Det kom et team på fem stykker fra England. Og enda til, så engasjerte de noen folk fra Tromsø, så det var et digert team som fulgte meg.

Ørn og hval

Da det store teamet tok turen opp til Tromsø, ønsket de spesielt å se på ulike prosjekter Rikardsen holdt på med.

– En av de prosjektene jeg holdt på med var det ørneskjulet mitt som jeg har oppi fjellet i Skulsfjorden.

Teamet ønsket også å se på hvaler, som Rikardsen er kjent for å ha fanget med kameraet. Hvalene har som kjent, i stor grad, uteblitt i år, men engelskmennene var heldige.

– Jeg hørte rykter om at det var observert hvaler ute på Malangsgrunnen. Vi dro ut dit på en godværsdag, og fikk full bonus, så vi fikk sett litt hval også.

Artiklene og videoen kan leses og sees her.