– Jeg er ansatt i en fireårig stipendiatstilling, så per nå har jeg gått ut i permisjon i ett år fra min stilling som politiadvokat i Troms politidistrikt, forteller 46-åringen.

Hun tror det vil bli en stor overgang fra å behandle rettssaker til å skrive akademiske tekster.

– Jeg har vært lenge utenfor akademia, så det var en slags skrekkblandet fryd at jeg takket ja til stillingen. Det er noe som har vært trygt og som jeg har holdt lenge på med, til å gjøre noe som er veldig annerledes, sier Nilsen.

Internasjonal erfaring

46-åringen har gjennom sin karriere vært innom politidistriktene i Øst-Finnmark og Troms, samt jobbet to år for FN i Kosovo og sittet ett år i menneskerettighetsdomstolen i Haag.

– Doktorgraden kommer til å være innenfor internasjonal strafferett. Det var det et naturlig emne for meg å velge etter tiden i Kosovo og Nederland, forteller Nilsen.

På grunn av ferieavvikling hadde Nilsen sin siste arbeidsdag allerede 6. juli.

– Det var veldig rart og litt vemodig, men jeg kjenner jo at jeg er klar for å prøve noe nytt og slippe andre til. Det er en tid for alt. Jeg har vært lenge i påtalemyndigheten og prøvd meg på mange forskjellige arenaer. Det har vært fint, men nå er det på tide å prøve noe annet, forteller 46-åringen.

– Inspirerende miljø

– Hva er ditt beste minne fra dine 16 år i bransjen?

– Jeg må nok trekke fram det gode miljøet som er i retts- og påtalemyndigheten. Jeg har hatt fine år i Øst-Finnmark, og har jobbet i Troms politidistrikt siden 2011. Å være i et slikt fagmiljø, med så mange dyktige og kompetente folk, har vært helt fantastisk. De ansatte i politiet er veldig dedikerte, og er interesserte i å gjøre en innsats for samfunnet. Det synes jeg har vært inspirerende.

Planene etter doktorgraden har Nilsen ennå ikke lagt.

– Jeg ser ikke bort fra at jeg blir i akademia etter doktorgraden. Jeg tror også det er et fantastisk arbeidsmiljø der. Det blir et stort prosjekt som er veldig omfattende og krevende, men jeg har fullt fokus på å gjennomføre dette.