Tyske Bernhard Siebert har jobbet som guide i Tromsø siden 2009. Han begynte å legge merke til den økende interessen for øl i verden, men operatørene han jobbet for var ikke helt overbevist.

Verdt å vise fram

Siebert grunnla «Tromsø Budget Tours» i 2016 og øl-safarien var den første turen han tilbydde. Senere har han etablert flere turer, som en historisk tur rundt Tromsø sentrum og nordlysjakt med fly.

– Ingen var interessert i å tilby de turene som jeg nå tilbyr og jeg skjønner helt ærlig ikke hvorfor. Det finnes stor interesse for øl i verden. De siste årene har vi fått flere mikrobryggeri i Tromsø og jeg synes de er verdt å vise fram til turistene, sier Siebert.

Fristet av «øl-jakt»

Tirsdag ettermiddag var det to personer som tok turen rundt Tromsø for å bli kjent med byens mikrobryggeri. Thomas Bright fra Seattle i USA, og Rune Iversen fra Oslo.

PÅ SAFARI: Kundene får bli kjent med bryggeriene i løpet av turen og avslutter med å smake på ølene sammen med lokal tapas.

– Vi skal ta Hurtigruta i kveld, så vi så etter noe å gjøre i Tromsø før den tid. Øl-safarien passet utmerket i vårt tidsskjema og hørtes uansett spennende ut, forklarer Iversen.

Den øl-interesserte amerikaneren på sin side, håper turen blir en ekte smaksopplevelse.

– Seattle er jo en stor «øl-by» i USA, så jeg har utviklet en interesse for øl opp gjennom årene. Nå blir det interessant å se hva Tromsø har å tilby på den fronten, sier Bright.

Ettertraktet

Turen starter i bussterminalen ved Prostneset. Når de oppmeldte dukker opp, begynner guiden å følge gruppen mot første stopp, Bryggeri 13. Siebert stopper også underveis for å fortelle litt om andre ting som gruppen passerer på vei til bryggeriet.

I løpet av turen har kundene fått besøke mikrobryggeriene i Tromsø, hørt historien om hvordan de ble grunnlagt, besøkt ulike barer og til slutt fått smakt 10 ulike lokale øltyper og tradisjonell arktisk tapas.

– Jeg opplever det som at turen faller i smak og at den bare blir mer og mer ettertraktet. Før var det hovedsakelig turister som meldte seg på, men nå i det siste har det vært flere nordmenn, forteller Siebert.