Alfheim aktivitetshus tilbyr sommerkurs for dem med psykiske funksjonsnedsettelser. Hver uke forbereder de seg på ulike aktiviteter, og hver fredag er det forestilling der deltakerne får vist hva de har drevet med og lært.

Nå var det klart for Eurovision.

Fikk synge: Jonathan Krabberød deltar på sommerkurs ved Alfheim Aktivitetshus og fikk fredag velge seg en Eurovision-stjerne han kunne synge til.

Deltok i Eurovision

Siv Anita Olsen (49) er veldig glad i å opptre både i teater og sang. Hun hadde gledet seg hele uken for å være Hanne Krogh fra Bobbysocks, og hun hadde aktivitetshusansatt Jonas Rydningen med seg under opptreden.

– Jeg er veldig glad i å synge og opptre, og jeg liker Hanne Krogh spesielt godt. Jeg synes Jonas passet godt til å opptre sammen med meg, sier Olsen.

Under showet fikk publikum med seg de mest kjente Grand Prix-låtene, og etter hver sang fikk de dele ut en poeng-score.

Spiller i to band

VANT TIL Å OPPTRE: Kirsti Heim er godt vant med å opptre. Hun spiller i to band og har dessuten spilt på Eurovision for psykisk utviklingshemmede i Irland i 2012.

Kirsti Heim spiller piano og synger i bandet Alfheim Rockers. Hun er spesielt fan av «Glam» fra Wig Wam, og det var nettopp ham hun valgte å spille under showet.

– Dette var ikke første gangen jeg opptrer og det blir neppe siste. Jeg spiller i to band og har dessuten deltatt tidligere i internasjonal Eurovision for psykisk utviklingshemmede i Irland i 2012. Det var veldig artig, sier Heim.

Opptatt av «omsorgsgenet»

Alfheim aktivitetshus tilhører kulturavdelinga i kommunen og tilbyr aktiviteter innenfor teater, sport, musikk og kunst. Om sommeren holder de kurs i slike aktiviteter.

Danser: Lisbeth Larsen fikk danse med ansatt Simon Faal.

– Deltakerne trenger ikke ha noe erfaring innenfor musikk eller teater for å melde seg på kursene. De ansatte er ofte gode på gitar og lignende, men det viktigste for oss er at de som jobber her er flinke til å forstå hvilke behov deltakerne har. Jeg er opptatt av at de får deltakerne til å føle seg sett. At man har det «omsorgsgenet» og kan blande masse kultur i det hele, sier leder for Alfheim Aktivitetshus, Lillian Sørem.

Deltakerne opplyser at de setter pris på tilbudet, og at de ansatte bidrar til fantastiske opplevelser.

– Jeg vet ikke hva jeg hadde gjort hvis jeg ikke hadde hatt sommerkursene å gå til. De ansatte her er fantastiske og veldig hyggelige, sier sommerkurs-bruker Anita Nordstrøm.