– Vi kommer fra Løten, og der har vi bare bondeland. Vi er en familie som er glad i natur, så det er stas for mine barn å få oppleve krabber og sjøstjerner.

Det forteller Jambo Gauthier, som sammen med sin kone Maryline og barna Isaac (3) og Amélie (5) hadde tatt veien innom barnas sjødyrlab på Polaria lørdag formiddag.

Populært tilbud

Julie Brekkås ved Polaria forteller at barnas sjødyrlab er blitt et populært og godt besøkt tilbud.

– Vi presenterer dyr fra norskekysten, og forteller om dem. Vi har fått gode tilbakemeldinger på tilbudet vårt. sier Brekkås, som er en av medarbeiderne på sjødyrlabben.

Brekkås forteller at å klappe krabber er en populær aktivitet også for voksne, men der går også grensa.

– Kongekrabben kan faktisk bli stressa. Derfor er det kun lov å ta den opp fra vanntanken i undervisningsøyemed. Mange ønsker å løfte dem opp og ta bilde av dem mens de holder den, men det er ikke tillatt, sier Brekkås.

På vei til Nordkapp

Gauthier forteller at familien er i Tromsø en liten stund, og skal videre til Nordkapp.

– Vi valgte å ta med barna nordover denne sommeren, så de får oppleve hele vår nordlige landsdel. Det har vært et flott besøk her, og jeg tror barna fikk et minne for livet, med sjøstjerner, kråkeboller og kongekrabbe, forteller Gauthier.

Åpen hver dag

Barnas sjødyrlab på Polaria er åpent hver dag, og presenterer sjødyr for barn på norsk klokken 13.30 og på engelsk fra klokken 14.