Fôr-krise i sør – nedgang i dyrkbar jord i nord:

Over 100 gårder i Tromsø lagt ned siden 2000

Mens tørkerammede bønder i sør desperat trenger ekstra fôr til dyrene sine, har en dårlig forsommer gjort at bønder i Tromsø ikke klarer å produsere overskudd for eksport. Senterpartiet mener man må gjenbruke brakklagt dyrkbar mark.

ØNSKER NYDYRKING: Sandra Borch, stortingsrepresentant for Troms senterparti, fra Lavangen og Tromsø, mener at staten må gi større tilskudd for ny dyrking i Troms. Hun frykter sen telegang i jorda og en våt og kald juni i nord, fører til at det blir vanskelig å avhjelpe bønder rammet av tørkekrisen i sør. FOTO: TROMS FOLKEBLAD 

pluss

Til tross for at landbrukssamvirket og bondeorganisasjonene oppfordrer til å øke gressproduksjon til eksport, så har sen telegang i jorda og en våt juni ført til lavere fôrproduksjon enn i fjor, også i Troms.