Tirsdag i forrige uke gjennomførte Joakim Jørgensen, Gaute Skjærvik Johnsen, Isak Hamnes Johansen og Otine Ingeborg Degerstrøm Hanssen en fjelltur litt utenom det vanlige. Folk flest pakker gjerne så lett som mulig når de skal på langtur, men gjengen bak prosjektet «Mountain Concept» tenker litt annerledes.

Med et bord på ryggen, stoler under armene og dress i ryggsekken, klatret de 1.238 meter opp til Tromsdalstinden. Målet med turen? Å ta et morsomt og annerledes turbilde.

– Jeg vet nesten ikke hvordan jeg skal forklare det. Det hele er jo litt rart, sier Jørgensen lattermildt.

– Hovedmotivasjonen er vel å vekke litt oppmerksomhet rundt turene våre, og rundt fjellturer generelt. Vi vil inspirere folk til å komme seg ut i godværet, fortsetter han.

VELFORTJENT PAUSE: På vei opp blir det behov for lange pauser. Heldigvis har Isak Hamnes Johansen og Joakim Jørgensen tatt med noe å sitte på.

Nyskapende turbilder

På toppen av fjellet plasserte de ut rekvisittene, og arrangerte en scene inspirert av sportsbaren og restauranten O’Learys.

– Restauranttemaet kommer ikke til å være gjennomgående i prosjektet, men ideen til akkurat denne turen utviklet seg da jeg var på O’Learys i Tromsø. Jeg kjenner en av dem som jobber der, og han lånte gledelig ut rekvisittene, forteller Jørgensen.

O'LEARYS: På toppen av Tromsdalstinden stelte Isak Hamnes Johansen, Gaute Skjærvik Johnsen og Joakim Jørgensen i stand en restaurantispirert scene. Bak kamera står Otine Ingeborg Degerstrøm Hanssen.

Bilder og video av turen ble publisert på «Mountain Concept» sin instagramprofil og YouTube-kanal tirsdag kveld, og ønsket om å prege «feeden» med nyskapende og morsomme turbilder ble innfridd.

– Man ser så mange typiske bilder av folk som er på tur. «Feeden» min er full av helt vanlige, pene bilder på forskjellige fjelltopper. Det har vi blitt lei av. Vi ville gjøre noe nytt, og vise fram turene våre på en litt mer spesiell måte. Målet er egentlig å få folk til å smile når de ser bildene og videoene våre, sier Jørgensen.

Hardt arbeid

Veien opp til toppen tok rundt syv og en halv time, og ble dokumentert av Otine Ingeborg Degerstrøm Hanssen.

– Det er sikkert gøy for folk å se litt av prosessen. Også vil vi vise at vi faktisk har dratt med oss alle disse tingene hele veien opp. Det er jo tungt. Vi måtte ta oss noen gode pauser på veien opp, for å si det sånn, forteller Jørgensen.

I helga skal gjengen gå en ny tur i godværet, og planene er nesten klare.

– Vi har ikke bestemt hvilken topp vi skal gå på, men jeg kan røpe at vi skal ta med oss et bordtennisbord, sier Jørgensen lattermildt.

God respons

Selv om prosjektet er i en tidlig fase, har gjengen allerede fått en del oppmerksomhet.

– Folk blir jo overrasket, men de synes det er rått at vi gjør det. Det er faktisk mange som har spurt om de kan være med på tur, selv det ser tungt ut, forteller Jørgensen.

I løpet av sommeren skal «Mountain Concept» gå ti turer, og håper med det at de kan inspirere flere til å gå på fjellturer, og ikke minst til å ta mer varierte turbilder.

– Uten å avsløre for mye, kan jeg si at den siste turen forhåpentlig vil vekke internasjonal oppmerksomhet. Da har vi planlagt noe skikkelig kult, avslutter Jørgensen.

VELFORTJENT PAUSE: På vei opp blir det behov for lange pauser. Heldigvis har Isak Hamnes Johansen og Joakim Jørgensen tatt med noe å sitte på. Foto: Privat