Arnold Kronstad fra Oldervik var ikke særlig fornøyd med synet som møtte ham da han søndag ettermiddag kom hjem etter å ha vært på Trekkspillfestivalen på Polleidet. Eiendommen var vandalisert.

Det skrev han i et innlegg på Facebook hvor han også delte bilder av hærverket. Blant annet var søppelboksen hengt opp i flaggstanga, stige plassert ved inngangen til eiendommen, blomsterpotter snudd på hodet og stoler kastet rundt.

– Det var helt forferdelig. Jeg er sikker på at dette var gjort i forbindelse med et innlegg jeg la ut på Facebook i forrige uke, hvor jeg hadde lagt ut bilde av eiendommen til naboen og skrevet om hvordan det så ut. Det er søppel og fiskeredskaper over alt, sier han.

Fest

Kronstad reiste torsdag for å delta på Trekkspillfestivalen på Polleidet, noe han gjør hvert år. Han mistenker at deltakere på en fest arrangert utenfor bygda kan ha gjort hærverk på eiendommen hans som et svar på hans utsagn på Facebook.

– De som har gjort dette har etterlatt spor etter seg, jeg fant en flaske med sprit i utenfor huset mitt i dag, forteller Kronstad.

[Presisering: iTromsø understreker at det ikke er blitt fremsatt noen mistanke om at naboen til Kronstad skal ha noe med hærverket på hans eiendom å gjøre.]

-Trist

Det tidligere innlegget Kronstad la ut på Facebook handlet om at han skulle være vertskap for pensjonister fra Malangen. I den forbindelse ønsket han å vise en fin og ryddig bygd. På naboeiendommen hans er det også et bygdehus som brukes av innbyggerne.

– Jeg synes det er trist at de lar det se slik ut utenfor et bygdehus som alle kan benytte seg av, sier han.

I kommentarfeltet fikk Kronstad støtte av mange som er enige med ham, men også noen som forsvarte eiendommen.

Klima- og miljørådgiver i Tromsø kommune, Anja Johnsen, forteller iTromsø at de har mottatt én henvendelse om forsøpling på eiendommen i Oldervik.

– Vi har fått varsel om forsøpling og holder nå på med å skaffe oversikt i saken. Vi må få all informasjon på plass før vi kan gjøre eventuelle tiltak, så tar vi det derfra, sier hun.

iTromsø har vært i kontakt med eier av naboeiendommen til Kronstad. Vedkommende ønsker ikke å utale seg om saken.