Til helgen ferdigstilles det nye kunstgresset som legges på treningsparkene på Charlottenlund og Rundvannet. Treningsparken på Charlottenlund ble etablert i 2013, og den på Rundvannet ble satt opp i fjor.

– Siden vi etablerte treningsparken på Charlottenlund har den blitt enormt populær. Både organiserte treningslag, skoler, NTG og folk som er på vei til jobb som tar seg en svingom i apparatene, sier friluftsrådgiver Henrik Romsaas i Tromsø kommune.

Stor slitasje

Treningsparkene har sand og grus som underlag, noe som har ført til stor slitasje på apparatene.

– Sand fester seg både til hender og sko, som igjen sliter på apparatene. Siden treningsparkene, spesielt den på Charlottenlund, er så populær, ville det etter hvert blitt enda større slitasje, sier Romsaas.

For det er ikke bare voksne som trener der, også barn leker mye i apparatene – til tross for at det egentlig er en trenignspark og ikke lekeapparater.

– Slik vil det være når de står ute og underlaget ikke har vært optimalt. I Telegrafbukta prøvde vi oss med bark, som ikke fungerte, og gummimatter, som fungerte greit. Likevel bærer det mer preg av trening på Charlottenlund og vi måtte derfor lage underlaget deretter.

Stadig med populært

SNART FERDIG: I løpet av denne uken blir også kunstgresset på Charlottenlund ferdigstilt.

Fibrene i det nye kunstgresset er krøllet i litt forskjellige sjatteringer og er mykt, godt og støtsikkert. Det er også lagt fallunderlag under hele gresset.

– Det følger også all verdens krav. Siden vi ser at unger klatrer og leker på det, tar vi bokstavelig talt høyde for det, sier Romsaas.

De jobber fortløpende med området rundt Langvannet og Rundvannet slik at det skal bli penere.

– Vi ser at det blir stadig mer populært og det er lett å nå til område både fra Hamna og Stakkevollan. Langvannet er fullt egnet til bading for eksempel, spesielt i disse dager, sier Romsaas.