– Jeg har valgt å starte opp med vintage fordi jeg selv er veldig glad i luksusvesker. Det er absolutt et marked i denne byen for å kunne selge ei Chanel-veske til 30.000 kroner, sier Føreland.

Kan kjøpe brukt

Føreland kan godt kjøpe vesker som Chanel brukt. Hun samarbeider med Vintage fever i Oslo, handlet inn et lite sortiment i slutten av juni og har allerede solgt halvparten.

– Jeg synes det er kult å ha et slikt tilbud i Tromsø. Flere kjøper brukt fra nett, men det å få kjøpt ei veske med autentisert bevis i en fin boks som om det var fra en Chanel butikk, det er utrolig kult, sier hun.

LUKSUSVESKER: Hovedfokuset for Tromsø Vintage blir å være på vesker, armbånd og belter. Her ser vi Chanel, Belenciaga og Céline, utstilt i Oasen.

Føreland ser ikke at det er en spesifikk målgruppe som viser interesse for varene. Til nå har hun solgt tre vesker til tre ulike aldersgrupper.

– Jeg har hatt tre kunder allerede, både unge og eldre. Jeg tror at alle fra 17–18 års alderen og helt opp til 60–70 åringer kan tenke seg en litt dyrere veske, sier hun.

Hun hadde Louis Vuitton vesker plassert i vinduet i butikken og de ble solgt rimelig fort.

– Det går veldig fort, folk ser det bare og så kjøper de det, jeg har ikke startet med markedsføring ennå, forteller hun.

Veien videre

CHANEL: Lise Føreland ønsker å lage et marked for Chanel i Tromsø.

I hovedsak tenker Føreland at en veske som Chanel eller Gucci skal kunne toppe et antrekk. Hun sier at til å begynne med blir det vesker, armbånd, belter og andre småvarer som er tilgjengelig.

– Det må være litt unike ting, skatter som ikke alle går med, forteller hun.

Føreland ønsker å ikke bare selge gamle klassikere, men også det som kalles «second hand» vesker, hun trekker fram viktigheten av at alle varer skal være 100 prosent ekte.

– Dersom man henviser seg til Tromsø Vintage, så kan man få tak i det meste og være sikker på at det er ekte vare.

All vintage og «second hand»-varer er tilgjengelig i klesbutikken Oasen, hvor Førelands også har en av sine beautybager.

Hun ser potensial i markedet og tar et steg av gangen.

– Nå skal jeg snart til Oslo igjen for å handle inn nye skatter. Jeg skal også handle til kunder som har lagt inn forespørsel, jeg har virkelig troa, avslutter hun.