På en tur ut til Mjelde fant familien den vesle måseungen som ikke var gamle karen.

– Han må ha vært helt nyklekt og falt ut av redet. Han ble angrepet av andre måker, så vi hadde ikke noe annet valg enn å ta vare på han, sier matfar Frank Jonny Øynes (54).

Generalsekretær i Norsk Ornitologisk Forening, Kjetil Solbakken, skriver i en e-post til iTromsø at måseungen ser ut til å være en fiskemåse. Ifølge Store Norske Leksikon er fiskemåser rødlistet og har vært fredet siden 2010.

–  Koselig

Måseungen ble med hjem til Tromsø og har nå blitt en del av familien. På gressplenen vralter Ralphie rundt og plasker i bassenget og mesker seg med meitemark.

– Det er veldig koselig. Han pleier å legge seg på ryggen til Hedda når hun soler, sier Frank Jonny Øynes.

– Hadde ikke hatt sjans

Datteren Hedda Lu Øynes (20) er over middels glad i dyr. Hun sier det ikke var noe alternativ å ikke ta seg av måseungen.

– Han var så liten og sårbar. Han hadde ikke hatt sjans om vi ikke hadde tatt vare på han, sier hun.

De kan fortelle at måseungen er en liten hissigpropp som fort blir sint på et gresstrå som er litt i veien. Også er han veldig glad i å bade. Ute på plenen har han fått sitt eget lille basseng å kjøle seg ned i på varme sommerdager.

Vil slippe han fri

Familien prøver å få Ralphie til å klare seg på egen hånd, men det er ikke bare bare.

– Ralphie er ikke redd for noen ting. Han er veldig tillitsfull, og litt dum, sier Hedda Lu Øynes.

– Han tror alle er snille. Vi har to katter og han løper stadig bort til dem for å leke, sier Frank Jonny Øynes, og fortsetter:

– I går fløy han for første gang. Men måsene her er ganske aggressive. Hver gang han beveger seg utenfor plenen blir han angrepet.

De tar gjerne imot tips til hvordan de kan hjelpe Ralphie med å overleve på egen hånd.

– Vi kommer til å savne han, men vi vil slippe han fri, sier Hedda.