Starter nytt terapitilbud for ungdom fra hjem med rus

Noen unge lever med rusa foreldre som aldri følger med, andre skjuler foreldrenes alkoholproblem med å ta over omsorgsansvaret. Nå vil Blå Kors at ungdommene blir med på gruppeterapi.

«USYNLIGE»: Det kaller psykolog Anne Sofie bentzen ved Blå Kors Kompasset de ungdommene som lever med rusede foreldre, men som få ser eller som selv forsøker å skjule det. Nå kan de fra september komme til gruppeterapi i deres lokaler i Skippergata 7. 

pluss

– Vi møter ungdom som egentlig har opplevd det meste. Du har alt fra dem som har vært utsatt for overgrep, til de som lever med rusede foreldre til de som ingen bryr seg om hvor oppholder seg. Noen har måttet fra tidlig i livet tatt seg av yngre søsken og gått inn i en omsorgsrolle, mens andre lever i tilsynelatende velfungerende «akademikerfamilier» – men hvor det er vindrikking hver kveld. Da snakker man ofte om et rusmisbruk som ikke synes, og som ungdommene også ofte holder hemmelig, sier Anne Sofie Bentzen.