Mydland Vilt og delikatesse AS legger ned sin cateringvirksomhet, og mikrobryggeriet Bryggeri 13 tar over drifta. Det er ansatt to kokker som begynte i sine nye jobber på onsdag. Fra kjøkkenet i andre etasje i Skippergata 15 skal de levere cateringtjenester som er tradisjonsrike Mydland verdig.

– Det er med en viss ærefrykt at vi tar over drifta. Mydland har levert god kvalitet i lang tid, og folk har et langt forhold til dem. Derfor regner vi med å få noen reaksjoner når vi overtar, men vi skal ta vare på den kvaliteten som Mydland alltid har stått for, sier Anders Elde i Bryggeri 13.

MATSERVERING I BAREN: I tillegg til å drive catering skal kokkene også servere lunsj og middag i baren til Bryggeri 13.

Skal doble omsetningen

Anders Elde og Christian Riksheim i Bryggeri 13 har både bryggeri og bar i Skippergata, men har savnet muligheten til å servere god mat i baren. Med de to nye kokkene får de gjort noe med det også.

– Det har vært mange innom i døra her og spurt etter mat, og nå kan vi tilby både lunsj og middag, sier Elde.

De siste årene har det dukket opp mange mikrobryggeri, men ifølge Elde er det vanskelig å skulle overleve på kun salg av øl.

– Det er stor konkurranse, så skal vi overleve så trenger vi flere bein å stå på, sier han.

Riksheim anslår at cateringvirksomheten skal stå for rundt halvparten av omsetningen i bedriften.

– Så dere skal doble omsetningen i forhold til i dag?

– Ja, dét hadde vært flott, svarer Riksheim.

Lunsj og middag i baren

STORKJØKKEN: Fra kjøkkenet i andre etasje i Skippergata 15 skal kokkene Tomm Solheim (til venstre) og Espen Wilhelmsen skal lage mat til den nye cateringvirksomheten til Bryggeri 13.

De to nyansatte kokkene heter Tomm Solheim og Espen Wilhelmsen. Solheim har jobba i Emmas drømmekjøkken og på Hildr, mens Wilhelmsen har jobba i Kirkenes og på Jessheim.

– Vi skal fokusere på én hovedråvare hver dag, så hvis vi lager sei til lunsj så blir det også sei til middag, men selvsagt tilberedt på ulikt vis, sier Wilhelmsen.

Begge tiltrekkes av muligheten til å ta seg friheter med matlagingen, og de mener at de utfyller hverandre godt siden de har ulik bakgrunn.

– I bunn ligger ønsket om å lage mat med råvarer av høy kvalitet, sier Solheim.

Mydland blir hovedleverandør

Kurt Mydland forteller at de har valgt å selge Mydland catering til Bryggeri 13 fordi Mydland har nok å gjøre med utbyggingen av lokalene på Langnes.

– Vi har en fabrikk som gjør det veldig bra, og da skal ikke vi ødelegge med å holde igjen utviklingen til cateringen.

Mydland sier at de anser nysatsingen som et samarbeidsprosjekt med Bryggeri 13. En del av avtalen er at Mydland skal være leverandør til cateringdrifta.

– Det er viktig å se fremover og utvikle seg, og guttene i Bryggeri 13 er matfaglig sterke og har henta inn to gode kokker, sier Mydland.