– Tromsø Open har blitt arrangert i mange år og er godt kjent i dartmiljøet. I helga deltar folk fra Tromsø, Oslo, Polen og én landslagsspiller fra Sverige.

Det sier Christian «Chri-Chri» Wilhelmsen, som sammen med av resten av arrrangørgjengen har stått på for å få arrangert årets store darthappening i Tromsø.

Nå håper de at flere i byen ønsker å bli med den sosiale sporten, som hadde sin storhetstid i byen for 20 år siden. Den gangen var det hele seks klubber i Tromsø.

«Pub-sport» som ble proff

– Dart er vel kanskje best kjent som en pubsport?

– Ja, sporten startet jo på pubene i England, og der er de jo glade i øl. Men i dag er vi strenge på at det ikke er lov å drikke øl mens man spiller selve turneringen. Det får man gjøre før og etter i så fall. Men det er en sosial sport, og det er en viktig del av rammene rundt, forteller Christian Wilhelmsen, som for tiden er ranket blant de 30 beste dartspillerne i landet.

Tromsø har fostret mange gode dartspillere gjennom tidene. Best kjent er kanskje Vegard Elvevold, som i dag er landslagssjef for det norske dartlandslaget.

«Kellys helter» har jevnlig spillere på landslaget, og klubben fikk en hederlig tredjeplass i norgesmesterskapet for herrer i år.

Trigger vinnerinstinktet

I «Tromsø open» er det også mulig å høste nasjonale rankingpoeng, og der har stjerneskuddet Håkon «The Chicken» Helling har tatt turen helt fra Drammen for å bli med på turnering i Tromsø.

Helling forteller at han spiller online med spillere fra hele verden i et webcam-system.

– Det er måten å bli god på, ja. Da får du «matching» kontinuerlig og du trigger vinnerinstinktet, forteller Helling, mens han dulter bort i «Chri-Chri» Wilhelmsen og erklærer:

– Som jeg skal bruke til å knuse den her karen i dag.

Fra et vaskerom på Skjerøy

Veronica «Bobeline» Simonsen fra Skjervøy spilte helt alene på vaskerommet og via nett, til hun ble så godt hun endte opp på damelandslaget.

– Ja det går fint an å bli god helt alene, også her i nord hvor det er ekstra langt mellom hver dartspiller, forteller Simonsen.

«Kellys helter» spiller jevnlig dart på bowlinghallen i Storgata i Tromsø sentrum hver torsdag fra kl. 18.30, og ifølge Christian Wilhelmsen vil man der få opplæringen i denne kunstarten av et sosialt spill.