Hotellene tilbyr rom til kostpris for studenter:

Frykter at Tromsø taper kampen om studentene på grunn av korttidsutleie

Hotellene tilbyr ledig overkapasitet til kostpris for studenter som kommer til Tromsø. De mener Airbnb og korttidsutleie skaper en vanskelig situasjon.

vil tilby studenter hotellrom: Fra høyre står Andreas Kristiansen, som er booking- og revenuemanager på Thon Hotell Tromsø, hotelldirektør Poul-Henrik Remmer på Scandic Ishavshotell, Øyvind Alapnes, hotelldirektør på The Edge Clarion Hotell samt Daniel Hansen Masvik som er leder av Studentparlamentet ved UiT. De har kommet fram til en felles avtale der hotellene stiller minimum 60 hotellrom tilgjengelig for studenter i bolignød. Foto: Eskild Johansen 

pluss

Samtidig som at studentsamskipnaden fikk ferdigstilt 200 studenthybler i år, forsvant det ifølge NHO over 300 boenheter ut av langstidsleiemarkedet grunnet Airbnb. På denne tiden i fjor sto 1.200 studenter i boligkø i Tromsø. I år er tallet 1.500.