Det sier styrelederen i to foreninger som den narkotikasiktede advokaten er styremedlem i. Advokaten har sittet varetektsfengslet siden han ble pågrepet 21. juni. iTromsø kjenner til at pågripelsen skjedde mens mannen i 40-årene var på vei til et møte med en klient. Han er siktet for grov narkotikakriminalitet i forbindelse med rekordbeslaget som politiet tok i fjor.

I slutten av oktober 2017 pågrep politiet en serbisk mann på et hotell i Tromsø med 66 kilo amfetamin.

Han har sittet varetektsfengslet siden. I tillegg er en annen Tromsø-advokat siktet i saken, en tysk statsborger samt en tredje Tromsø-mann.

– Han har gjort noe dumt

Styrelederen i de to foreningene sier han ikke kjenner den siktede personlig, men at han har vært styremedlem i foreningene gjennom lengre tid.

– Jeg kjenner han bare profesjonelt, men jeg har ikke hatt noe å utsette på han. Hans rolle har vært å være styremedlem, i tillegg til at han har juridisk kompetanse som vi har benyttet oss av, sier mannen.

Til iTromsø forteller han at de foreløpig avventer situasjonen.

– Vi har hatt et par møter siden han ble fengslet, og da har vi kalt inn vara i hans sted. Men folk snakker jo så klart om det, og særlig når han ikke har kunnet komme på møtene i sommer, sier mannen og legger til:

– Foreløpig har vi ikke foretatt oss noe, men vi vil vurdere dette fortløpende. Og det er klart, blir han dømt så vil vi foreta nyvalg. Men enn så lenge er ikke situasjonen avklart, og derfor er vi avventende.

– Hva tenker du om at han er siktet i en så alvorlig sak?

– Jeg registrerer at han har gjort noe dumt siden han er i den situasjonen. Og det er trist. Dette var på ingen måte ventet, og selv folk som kjenner han godt ble veldig overrasket.

Fire nye uker i varetekt

Torsdag i forrige uke møtte advokaten i fengslingsmøte der han ble begjært varetektsfengslet for fire nye uker med brev- og besøksforbud. Mannens forsvarer, Bjørn Arild Langenes, varslet allerede før helga at de ville anke hvis varetektsfengslingen ble opprettholdt, noe den ble lørdag da kjennelsen fra Nord-Troms tingrett var klar.

Til iTromsø argumenterte han for at politiet ikke har grunnlag for å holde han videre fengslet.

– Jeg mener at mistankegrunnlaget er ganske tynt, og at politiet ikke har nok til å holde han videre varetektsfengslet. Jeg mener at de ikke klarer å konkretisere den rollen han skal ha hatt i saken.