Det har samlet seg en liten gjeng utenfor Skills trafikkskole i Skippergata. Utenfor de gamle lokalene til Ivars Musikk ryker det røyk fra grillen. Det er åpningsdag for den nye kjøreskolen, og medeierne byr på gratis mat og drikke mens de feirer at de endelig er i gang med sin egen trafikkskole.

I SKIPPERGATA: I de gamle lokalene til Ivars Musikk har den nye trafikksolen åpnet. Lørdag var det mye folk til stede, og det ble blant annet servert grillmat til de besøkende. Foto: Silje Løvstad Thjømøe

– Vi har alle vært kjørelærere ved andre trafikkskoler i byen her, og har lenge hatt lyst til å starte noe eget. Nå kan vi endelig det, og det føles veldig bra, sier Dan Johansen.

Han er en av seks medeiere som har startet opp Skills.

– Mye konkurranse i Tromsø

– Det er fint å kunne skape seg sin egen arbeidsplass, stå på egne bein og ikke bare lenger være ansatt hos noen andre. Derfor har vi samlet det vi mener er en veldig god gjeng, og som har ambisjoner om å gjøre det bra, sier Sindre Tveråmo.

Rundt ham stimler det til folk som er nysgjerrige på den nye kjøreskolen.

– Det har vært mye folk innom, og mange som er interesserte i å sjekke hva vi har å tilby, sier han.

Og kjøreskolen kan tilby kjøreopplæring til motorsykkel, personbil og hengerlappen.

– Vi ønsker å tilby kvalitet, samtidig som vi ikke er dyrest i byen, sier Tom A. Jakobsen.

– Men med allerede ti kjøreskoler i byen her, er det behov for enda en?

– Det er mye konkurranse i Tromsø, men det er bra, for da må man virkelig være god for å få kunder. Også er det slik at det ikke blir noen flere kjørelærere i byen her, all den tid vi kommer fra andre trafikkskoler, hvor vi da ikke har blitt erstattet. Så vi er allerede på markedet, sier Jakobsen.

Satser på Golf

Utenfor står det parkert syv Volkswagen Golf. En åttende bil er ifølge Jakobsen på vei.

– Vi mener at dette er den perfekte skolebil. Den er liten, driftssikker, oversiktlig og elevvennlig, sier Jakobsen.

Og ønsker du å starte kjøreopplæringen kan man ifølge Therese Hebnes starte allerede på mandag.

– Det skal ikke stå på oss. Man kan starte allerede på mandag om man ønsker, sier hun og nikker mot skranken inne i lokalet der flere har stilt seg opp i kø.

To av dem er Kristin Bjørkhaug Johansen og Hamdi Ahmed Mohamed.

– Jeg skal ta billappen, så da jeg hørte at de skulle starte opp i dag ville jeg ta turen ned for å se, sier Mohamed.

– Og jeg har litt lyst til å kunne kjøre motorsykkel, så da skrev jeg meg opp. Så får vi se om jeg vinner en gratis kjøretime eller ikke, sier Johansen.

VIL TA LAPPEN: Kristin Bjørkhaug Johansen og Hamdi Ahmed Mohamed var innom på åpningsdagen. Her skriver de seg opp på trekningen av en gratis kjøretime. Foto: Silje Løvstad Thjømøe