Lørdag gikk startskuddet for årets internasjonale uke, og fram til torsdag i neste uke skal byen fylles med totalt 47 arrangementer, mange av de arrangert av de ulike lag og foreninger som befinner seg i byen.

– Et av temaene for årets internasjonale uke er kulturelt mangfold, og det er noe av det vi ønsker å synliggjøre under disse dagene. Ikke alle vet at det finnes mye interessant og annerledes kultur her i Tromsø, også fra steder utenfor Norden, sier Nasra Omar, som leder uken for andre år på rad.

Skiftet datoer

I fjor var uken lagt til juni, det er et helt bevisst valgt at den nå finner sted på et senere tidspunkt.

– Vi ønsket å knytte oss opp mot Tromsø Jazzfestival, Musikkfest Tromsø og Rakettnatt, derfor passet det veldig godt å legge uken til dette tidspunktet, sier Omar.

På programmet er alt fra konsert med Kader Tarhanine fra Mali til reggaedisko og seminar om kvinner og kvinnehelse.

– Jeg vil at denne uken skal sette preg på byen og få folk til å delta på ting de vanligvis ikke er med på, på tvers av kulturelle grenser. Jeg liker å si at målet vårt er at vi skal bygge bruer mellom hverandres kulturer under Internasjonal uke, sier Omar.

Med seg på laget har hun også fått blant annet Kulturhuset, Verdensteatret, Veita, Rådstua, Tvibit og Nordnorsk Kunstmuseum.

– I tillegg har vi også fått mer pengestøtte i år, som gjør at vi har hatt mulighet til å satse enda hardere på arrangementene.

Karaokekveld

Filippinsk forening blant dem som bidrar til programmet, med karaokekveld i Speilsalen på Rådstua førstkommende fredag.

– Tromsø er en multikulturell by og vi ønsker å dele av vår kultur og vise den fram til de som bor her. Den filippinske kulturen er svært gjestfri og det ønsker vi å vise til byens befolkning, slik at de kan bli bedre kjent med oss. Dette er tross alt vårt andre hjem, sier Maria Rapiz i filippinsk forening.

Både Filippinsk Forening og Omar håper at Internasjonal uke vil fungere som en fin introduksjon til videre deltakelse på tvers av kulturelle opphav.

– Her vil man få en smakebit på de ulike tingene som rører seg rundt om i Tromsø, så kanskje man vil være med på mer resten av året også, sier Omar.